• Αναζήτηση
 • Παπαδόπουλος: Nα διευκρινιστούν τα σκοτεινά σημεία για τα όπλα

  Νέο …πονοκέφαλο σε Μαξίμου και ΑΝΕΛ λίγο πριν τη συζήτηση στη Βουλή για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία προκαλούν οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου, ο οποίος εμφανίστηκε βαθιά προβληματισμένος για την υπόθεση, λέγοντας μάλιστα πως φοβάται ότι είναι εκτός γραμμής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νέο …πονοκέφαλο σε Μαξίμου και ΑΝΕΛ λίγο πριν τη συζήτηση στη Βουλή για
  την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία προκαλούν
  οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου, ο οποίος εμφανίστηκε
  βαθιά προβληματισμένος για την υπόθεση, λέγοντας μάλιστα πως φοβάται ότι
  είναι εκτός γραμμής.

  Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 , κ. Παπαδόπουλος, δήλωσε πως περιμένει σήμερα από τον Αλέξη Τσίπρα να διευκρινίσει όλα τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. «Είμαι βαθιά προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η αμυντική μας πολιτική ή η διακρατική σχέση που δεν ξέρω και ακριβώς τι ρόλο παίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Υποστηρίζει ότι «επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι οι μεσάζοντες σε αμυντικά συστήματα, σε εξοπλισμούς, έπαιξαν πολύ σκληρό παιχνίδι ρεμούλας το προηγούμενο διάστημα, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, νομίζω ότι θα έπρεπε να ήμασταν πολύ προσεκτικοί».

  Πρόσθεσε λέγοντας ότι «η ηθική πλευρά της διακυβέρνησης είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα στα οποία θέλουμε να μην υπάρχει κανένα ζήτημα το οποίο να αμφισβητεί τον προσανατολισμό αυτής της κυβέρνησης. Η ηθική διακυβέρνηση είναι ένα μείζον ζήτημα και ελπίζω τελικά να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει κάτι, ελπίζω».

  Πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό, αναφέροντας πως «πάντα ο Αλέξης Τσίπρας στις απαντήσεις του προσπαθούσε να τεκμηριώσει τις θέσεις του, όπως έκανε πχ με το ζήτημα της ανομίας» και εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός «θα αντιμετωπίσει το θέμα με υπευθυνότητα».

  Συμμερίζεται τις σκέψεις Φίλη

  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «συμμερίζεται τις σκέψεις Φίλη» για την υπόθεση με τα όπλα στην Σαουδική Αραβία και σε σχέση με τον πόλεμο και την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη, αναφέροντας πως «η ιδεολογικοπολιτική επιχειρηματολογία που έχει είναι βάσιμη».

  Ερωτηθείς για το αν του κάνει εντύπωση το γεγονός πως ένας άνθρωπος καταδικασμένος τελεσίδικα για οικονομικό έγκλημα είχε «security clearance» για τα ελληνικά στρατόπεδα, ώστε να ελέγχει τον οπλισμό που πρόκειται να εκποιηθεί, ο κ.Παπαδόπουλος δήλωσε: «Μου κάνει εντύπωση και θέλω πραγματικά να ακούσω τις εξηγήσεις».

  «Εδώ δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι μαύρο το χρήμα για τον μεσάζοντα και αν υπήρξε», διευκρίνισε ενώ απαντώντας και πάλι για το αν «φοβάται» πως είναι εκτός γραμμής ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση, είπε μονολεκτικά «Φοβάμαι» και συμπλήρωσε: «Ελπίζω να μην έχουμε μια περίπτωση στην οποία οι μεσάζοντες έχουν παίξει τον ρόλο που βλέπαμε να παίζουν παλιά…».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk