• Αναζήτηση
 • «Πυρά» Κοτζιά για τη χορήγηση των απόρρητων εγγράφων

  Ως την «πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους» χαρακτηρίζει τη χορήγηση των απόρρητων εγγράφων στην αντιπολίτευση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ως την «πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους» χαρακτηρίζει τη χορήγηση των απόρρητων εγγράφων στην αντιπολίτευση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων και αφορά στην πώληση πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς κάλεσε την αντιπολίτευση να φερθεί σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας με νηφαλιότητα, ευθύνη και σοβαρότητα.

  «Και τα τρία τα θεώρησε κίνδυνο για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Της υπενθύμισα ότι ο νόμος απαγορεύει την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και ακόμη περισσότερο άκρως απόρρητων. Δήλωσε ότι θεωρεί το νόμο στενό κορσέ για τις επιδιώξεις της. Ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας.

  Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε τα παρακάτω ερώτημα: «αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι; Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό; Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk