• Αναζήτηση
 • Ανδρουλάκης: Στόχος ένα θεσμικό κόμμα χωρίς ποσοστώσεις

  Ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε πως το νέο κόμμα θα είναι θεσμικό, κάθε μέλος θα έχει μια ψήφο και πως φιλοδοξεί να κυριαρχίσει στο νέο πολιτικό σκηνικό.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τις θέσεις του για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς για την προεδρία του οποίου είναι υποψήφιος ανέπτυξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας πως ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί κανονικά.

  Όπως ανέφερε ο ευρωβουλευτής, και εγγυήθηκε στους χιλιάδες ψηφοφόρους, η επόμενη ημέρα για το νέο φορέα θα είναι «μέρα ανανέωσης».  «Το δίπολο σπάει, αυτό είναι το μήνυμα του λαού. Η παράταξη είναι εδώ, εγγυούμαι και τη ενότητα και την πολίτικη ανανέωση. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα, ισχυρή παράταξη» επισήμανε.

  «Στόχος μας είναι η νέα παράταξη να είναι θεσμικό κόμμα, χωρίς ποσοστώσεις μεταξύ των κομμάτων που θα την απαρτίσουν. Κάθε μέλος, θα έχει μια ψήφο» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

  Όσον αφορά στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη διαδικασία, τόνισε πως οι πολίτες ήθελαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στο παρόν πολιτικό σύστημα, ενώ συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει συμμετοχή και στο δεύτερο γύρο, όπου θα βρεθεί αντίπαλος της Φώφης Γεννηματά. «Όπως μας τίμησε την πρώτη φορά έτσι θα έρθει και την επόμενη Κυριακή» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

  Για τη θέση που επιθυμεί να καταλάβει η νέα παράταξη, ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα τόνισε πως η Δημοκρατική Παράταξη να πρέπει να είναι ηγέτης στο νέο πολιτικό σκηνικό, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβερνητικό σχήμα υπογράμμισε πως «αν ο λαός μας τιμήσει με ένα μεγάλο ποσοστό θα είμαστε μέρος ενός κυβερνητικού σχήματος».

  Για τα εσωτερικά του νέου φορέα που θα δημιουργηθεί με τη συμμετοχή των εννέα υποψηφίων τόνισε πως θα πρέπει να εξεταστεί η ενότητα που θα έχει το συγκεκριμένο εγχείρημα και πως οι αποφάσεις θα παρθούν στο ιδρυτικό συνέδριο, όπου όλα θα γίνουν μέσα από ανοιχτές διαδικασίες.

  Σχετικά με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νέου φορέα, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρχει «ενιαία φωνή στη Βουλή, ενιαία φωνή στην κοινωνία, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk