• Αναζήτηση
 • Στη Βουλή η συμφωνία με Σαουδική Αραβία για τα όπλα

  Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την πώληση πυρομαχικών κατέθεσε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την πώληση πυρομαχικών κατέθεσε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

  «Φέρνοντας» το θέμα στη Βουλή, ο κ. Κικίλιας ζητά να ενημερωθεί από τον Πάνο Καμμένο για το καθεστώς της συμφωνίας και τις λεπτομέρειες γύρω από ένα περιστατικό που φέρεται να δημιουργήθηκε με τον αρμόδιο ταξίαρχο της επιτροπής προμηθειών.

  «Στις 17 Ιουνίου ήρθε μία συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να πωληθούν βόμβες και βλήματα στη Σαουδική Αραβία. Στις 29 Αυγούστου το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έσπευσε να διευκρινίσει πως η όποια συμφωνία θα γίνει απευθείας με το υπουργείο και χωρίς μεσάζοντα» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του, συμπληρώνοντας πως σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου ο κ. Καμμένος κάλεσε τον αρμόδιο ταξίαρχο της επιτροπής προμηθειών που έχει ορίσει ο ίδιος στο υπουργείο, κατηγορώντας τον ότι ανήκει σε κύκλωμα που θέλει να χαλάσει τη συμφωνία.

  «Άρα, το ερώτημά μας είναι ποιος είναι αυτός ο μεσάζοντας, ο πληρεξούσιος, ο εκπρόσωπος; Να τον ονοματίσει. Δεύτερον, ισχύει η συμφωνία του Ιουνίου ή έχει τιναχτεί στον αέρα;» διερωτάται ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας πως είναι προφανές ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

  Λέει μάλιστα πως το τι έχει συμβεί θα διευκρινιστεί στην επιτροπή της Βουλής. «Εγώ είμαι θεσμικός. Το υπουργείο αυτό δεν επιτρέπει «ταρζανιές». Αξιοπιστία, σοβαρότητα και απαντήσεις. Έτσι θα λειτουργήσουμε. Ποια συμφωνία ισχύει; Του Ιουνίου ή του Αυγούστου; Και ποιος είναι ο μεσάζοντας;» δηλώνει.

  Ζητά εξηγήσεις και για τα F-16

  Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F-16 καλεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής τόσο για το θέμα της αναβάθμισης των F-16, όσο και για το θέμα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

  «Η συμφωνία είναι συμφωνία και πρέπει να προχωρήσει. Οφείλει να έρθει όμως ο ίδιος να εξηγήσει στην επιτροπή. Μετά θα έρθουμε να τοποθετηθούμε με τον τρόπο που προασπίζει κανείς το δημόσιο συμφέρον στη χώρα, ποιες θέσεις εργασίας, πώς θα λειτουργήσουν οι αμυντικές βιομηχανίες» τονίζει.

  Οι συνεργάτες Τραμπ και ο Πούτιν

  Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας καλεί τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει και στις καταγγελίες ξένου δημοσιογράφου ότι λειτούργησε ως μεσάζοντας και εν κρυπτώ έτσι ώστε εν μέσω αμερικανικών εκλογών να συναντηθεί ο συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ George Papadopoulos με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk