Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα

«Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα. Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο», τονίζει ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος, βουλευτής Σερρών, Κώστας Αχ. Καραμανλής. Και χαρακτηρίζει ως «αστείο» «αυτός που συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο να κατηγορεί για ακροδεξιά ατζέντα το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

«Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα. Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο», τονίζει ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος, βουλευτής Σερρών, Κώστας Αχ. Καραμανλής σε συνέντευξή του. Και χαρακτηρίζει ως «αστείο» «αυτός που συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο να κατηγορεί για ακροδεξιά ατζέντα το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Συγεκριμένα ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξη στην εφημερίδα Real News υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα. Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο» και είναι κατηγορηματικός στο ότι «ποτέ η ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στα όρια της Δεξιάς. Βέβαια πάντα αφομοίωνε μέσα της και σεβόταν τους γνήσιους εκφραστές αυτής της τάσης. Αλλά τον τόνο στις καλύτερες περιόδους μας ιστορικά και μέχρι σήμερα, τον δίνουν πρόσωπα και πολιτικές που υπερβαίνουν αυτά τα όρια».

Επίσης, χαρακτηρίζει ως «αστείο» «αυτός που συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο να κατηγορεί για ακροδεξιά ατζέντα το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει κάνει «εισπήδηση» στη μεταρρυθμιστική ατζέντα της ΝΔ προκαλώντας πρόβλημα στο αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ότι «ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται πολιτικός μίμος» του Τσε Γκεβάρα, του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και των Ρεπουμπλικάνων, ενώ το ίδιο πράττει και με τις μεταρρυθμίσεις όπως και με τις επενδύσεις «με το δεξί χέρι τις προσκαλεί και με το αριστερό τις διώχνει».

«Αντιθέτως το δικό μας αφήγημα είναι σταθερό και πειστικό. Έχει οικοδομηθεί πάνω σε φιλελεύθερες αξίες και στην κοινωνική πραγματικότητα. Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στην ΔΕΘ ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον», επισημαίνει.

Ο κ. Καραμανλής εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει εκτός κόμματος όσους βουλευτές εισπράξουν αναδρομικά, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ είχε καταψηφίσει τον νόμο Κατρούγκαλου και το επίμαχο άρθρο και προσθέτοντας «αφού, λοιπόν, τώρα ανακάλυψε και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαφωνεί, ας καταργήσουμε με νόμο αυτό το παραθυράκι για να τελειώνουμε».

Επίσης, τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της ΝΔ με νέα στελέχη, τονίζοντας ότι «μαζί με την διεύρυνση χρειάζεται και η εμβάθυνση στην δεξαμενή της παράταξης».

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη πως «και 50% να πάρει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές χρειάζονται συναινέσεις», ο κ. Καραμανλής, αναφέροντας καταρχήν πως δεν του αρέσει να σχολιάζει δηλώσεις άλλων, συνεχίζει λέγοντας ότι «σημασία δεν έχει τόσο αν θα πάρουμε 30, 40, ή 50% αλλά να γίνουμε κυβέρνηση για το 100% των Ελλήνων».

Λέγοντας πως η σημερινή κυβέρνηση απευθύνεται μόνο σε όσους θεωρεί εκλογική της πελατεία, ο κ. Καραμανλής καταλήγει αναφέροντας πως ναι μεν η ΝΔ δεν μπορεί να τους εκφράσει πολιτικά όλους, αλλά «θα πρέπει να δουλέψουμε για όλους. Έτσι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της ευρείας πλειονότητας των πολιτών, ακόμα και όσων δεν μας ψήφισαν, η οποία είναι αναγκαία για να κάνει πράξη ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Τέλος, σχολιάζοντας την γ’ αξιολόγηση τονίζει την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσής της, επικρίνοντας την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στις προηγούμενες και προσθέτοντας «πιο σημαντικό κι από το να τελειώσει γρήγορα η αξιολόγηση είναι να τελειώσει γρήγορα αυτή η κυβέρνηση». Και σημειώνει ότι πρέπει «να κοπεί επιτέλους το παραμύθι για το ‘τέλος των μνημονίων’» καθώς «αυτή η κυβέρνηση έφερε το μνημόνιο χωρίς τέλος, αφού έχει ήδη ψηφίσει βάναυσα μέτρα και για μετά την λήξη αυτού του προγράμματος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk