• Αναζήτηση
 • Τ. Πάιτ για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ: «Μία επιτυχημένη επίσκεψη»

  Επιτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Ρ.Πάιατ, μέσω άρθρου του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Επιτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική ο πρεσβευτής
  των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Ρ.Πάιατ, μέσω άρθρου του που δημοσιεύτηκε στην
  εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

  Ο κ. Πάιτ αναφέρθηκε στο ισχυρό μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος Τραμπ για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη στην Ελλάδα δεσμευόμενος – όπως είπε – ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της καθώς ανακάμπτει από οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης».

  Ταυτόχρονα εξήρε τη στάση της Ελλάδας στο κομμάτι της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της απέναντι στο ΝΑΤΟ λέγοντας ότι έχει ηγετική θέση στην περιοχή. Για τη συμφωνία που αφορά στην αναβάθμιση του στόλου των F-16 , επεσήμανε ότι εξυπηρετεί τα αμοιβαία συμφέροντα μας. «Όχι μόνο για να διατηρούμε τον στόλο της Ελλάδας σε ετοιμότητα για την προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας, αλλά και με θετικό αντίκτυπο στις οικονομίες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

  Ο αμερικανός πρέσβης υποστήριξε ότι θα συνεχίσει τις σημαντικές συζητήσεις που ξεκίνησαν στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα «για να ενισχύσουμε την ήδη ισχυρή εταιρική σχέση μας» προσθέτοντας ότι η ΔΕΘ του 2018 «θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες στην οικονομική μας εταιρική σχέση».

  Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο «tanea.gr»

  Πολιτική