• Αναζήτηση
 • «Πυρά» Φώφης κατά κυβέρνησης για τις περικοπές σε επιδόματα

  «Πυρά» προς την κυβέρνηση για την φτωχοποίηση των Ελλήνων αλλά και τις περικοπές στο ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα θέρμανσης, εξαπέλυσε η Πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Πυρά» προς την κυβέρνηση για την φτωχοποίηση των Ελλήνων αλλά και τις
  περικοπές στο ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα θέρμανσης,
  εξαπέλυσε η Πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής
  Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

  «Τέσσερα εκατομμύρια περίπου Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει περικοπές στην κοινωνική πολιτική. Περικοπές στο ΕΚΑΣ, στα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα θέρμανσης, την στήριξη των ανέργων», δήλωσε η κ. Γεννηματά η οποία έστρεψε τα … βέλη της και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  «Και από την άλλη μεριά, ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι περίπου οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο, ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτές και μιλά για δραστικές περικοπές στο δημόσιο τομέα, άρα και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής».

  Αμέσως μετά την επίσκεψή της στη Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, η κ. Γεννηματά, υποστηρίξε λέγοντας ότι «για μας, για την κεντροαριστερά, ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τις ανισότητες και τις αδικίες, έχουμε δημιουργηθεί για να τις αντιμετωπίσουμε. Για να τις χτυπήσουμε και ιδιαιτέρα τώρα μέσα στην κρίση που έχουν μεγαλώσει».

  Γι’ αυτό – πρόσθεσε – έχουμε παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για πραγματική αλληλεγγύη και κοινωνική προστασία σε αυτούς που έχουν ανάγκη. «Με το Σχέδιο Ελλάδα μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα με ασφάλεια από την κρίση και να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας για αλλαγή στο στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα από 3,5% στο 2% του ΑΕΠ. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε πραγματικά αυτούς που έχουν ανάγκη και να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη για να βγούμε οριστικά από το αδιέξοδο και την κρίση».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk