• Αναζήτηση
 • Πεντάγωνο: Συμφωνία £2,4 δισ. για αναβάθμιση των ελληνικών F-16

  Στην επιβεβαίωση της πρώτης συμφωνίας που συνήφθη κατά την διάρκεια των επαφών Αλέξη Τσίπρα - Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στην επιβεβαίωση της πρώτης συμφωνίας που συνήφθη κατά την διάρκεια των επαφών Αλέξη Τσίπρα – Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters. Τη συμφωνία ενέκρινε ήδη το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ στο θέμα των F-16 αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

  «Έχω ενημερωθεί ότι υπάρχει συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F16 και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τις σχέσεις μας» δήλωσε ο Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το κόστος αναβάθμισης αφορούν σε 1,4 δισεκ. αμερικανικά κεφάλαια και 1 δισ. ελληνικά.

  Καμμένος: Οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1 δισ.

  «Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1 δισ. ευρώ, τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk