• Αναζήτηση
 • Γεννηματά: Ο Τσίπρας να επιστρέψει από τις ΗΠΑ με χειροπιαστά αποτελέσματα

  «Όταν ο πρωθυπουργός είναι στην Αμερική, όλο το πολιτικό σύστημα και όλοι οι Έλληνες οφείλουν να θέλουν χειροπιαστά αποτελέσματα» δήλωσε η κ. Γεννηματά με αφορμή το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρας στις ΗΠΑ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Όταν ο πρωθυπουργός είναι στην Αμερική, όλο το πολιτικό σύστημα και όλοι οι Έλληνες οφείλουν να θέλουν χειροπιαστά αποτελέσματα» δήλωσε η κ. Γεννηματά με αφορμή το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρας στις ΗΠΑ.

  «Εμείς έχουμε χαράξει μια εθνική γραμμή και λέμε τόσα χρόνια ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι εθνική συμφωνία και εθνικό σχέδιο και σε αυτό το σχέδιο πρωταρχικό ρόλο παίζουν οι διεθνείς σχέσεις και τα εθνικά μας θέματα» συνέχισε η ίδια.

  Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να δηλώνει ότι η Ελλάδα επιστρέφει, αλλά πού; «Ακόμα να επιστρέψουμε στο 2014 και ενώ η οικονομία έχασε 86 δισ. πλήρωσαν οι πολίτες 15 δισ. νέα μέτρα λιτότητας. Παρέδωσε τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια στους εταίρους μας ως ενέχυρο. Όλα αυτά δεν τα δέχονταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ήρθε ο κ. Τσίπρας με τα μεγάλα λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις να πει στο τέλος “ναι σε όλα” με παράδοση άνευ όρων» υπογράμμισε.

  Αναφερόμενη στην προσπάθεια για την ίδρυση νέου, ενιαίου πολιτικού φορέα στην προοδευτική παράταξη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία, δήλωσε: «Δεν πάμε σε παραλυτικές ισορροπίες όπου προσωπικές φιλοδοξίες και ηγετικές ομάδες καθορίζουν τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. Πάμε για έναν φορέα από την αρχή, για ένα κόμμα από την αρχή. Με θεσμική συγκρότηση, δημοκρατική λειτουργία και το λόγο στα μέλη του».

  Επίσης ανέφερε, ότι τον τελευταίο καιρό δέχεται μεγάλη απαξίωση για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και υπογράμμισε ότι δίνει μάχη για να κερδίσει, όχι για να χάσει. «Στόχος μου είναι μια ισχυρή Κεντροαριστερά του μέλλοντος, που θα αποτελέσει παράγοντα της πολιτικής σταθερότητας» είπε.

  Η κ. Γεννηματά αποσαφήνισε σε μεγάλο βαθμό πώς βλέπει το νέο πολιτικό φορέα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει μεγάλη σημασία να φτιαχτεί ο νέος ενιαίος φορέας, να λειτουργήσει ενιαία. Να έχει εκλεγμένο πρόεδρο, να έχει εκλεγμένα όργανα, να έχει συγκεκριμένη ταυτότητα, όπως αποφασίσαμε στο τελευταίο συνέδριό μας. Δεν πάμε σε διευθετήσεις κορυφής. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα δουν τον ήλιο και στις επόμενες εθνικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο, μαζί με το σήμα του ενιαίου φορέα. Γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα και έχει σημασία να είμαστε και πολυκομματικό. Στο μέλλον θα κληθούμε να πάρουμε τις αποφάσεις και βεβαίως ο κάθε χώρος θα πάρει τις αποφάσεις για το κόμμα του. Δεν θα έρθει κανείς να πει στο ΠΑΣΟΚ τι να κάνει».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk