• Αναζήτηση
 • Τσίπρας: Σημαντική η στήριξη των ΗΠΑ – Συνάντηση με τον γερουσιαστή Ντέρμπιν

  Την ικανοποίηση της Ελλάδας για τη στήριξη που της παρείχαν οι ΗΠΑ στη διάρκεια της κρίσης και των δύσκολων διαπραγματεύσεων θα εκφράσει εκτός των άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον γερουσιαστή Ντικ Ντέρμπιν, που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα. Ο κ. Ντέρμπιν υποδέχθηκε με εγκάρδιο τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα. Το tweet του πρωθυπουργού για τη συνάντηση.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την ικανοποίηση της Ελλάδας για τη στήριξη που της παρείχαν οι ΗΠΑ στη διάρκεια της κρίσης και των δύσκολων διαπραγματεύσεων θα εκφράσει εκτός των άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον γερουσιαστή Ντικ Ντέρμπιν, που πραγματοποιείται το απόγευμα της Κυριακής.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά αναμένεται να εκφράσει την ικανοποίησή της για τη στήριξη που συνάντησε η Ελλάδα από τις ΗΠΑ το 2015 και την οποία συνεχίζει να έχει η χώρα μας έως σήμερα, ιδιαίτερα τώρα, όπως επισημαίνει κυβερνητικός αξιωματούχους, «σε μια περίοδο που η χώρα ανακάμπτει και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης».

  Ο κ. Ντέρμπιν υποδέχθηκε με εγκάρδιο τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα. Στην αρχή της συνάντησης παρών ήταν και ο Αλέξης Γιαννούλιας, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόι με το κόμμα των Δημοκρατικών 2006-2011 και διεκδίκησε την έδρα του Ομπάμα όταν έγινε Πρόεδρος.

  Κατά τον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Γερουσιαστής του Ιλινόι με το κόμμα των Δημοκρατικών -εκ των πιο επιφανών μελών των Δημοκρατικών στη Γερουσία και με επιρροή-, κ. Ντέρμπιν, σχολίασε με χιούμορ ότι όταν είχε έρθει στην Ελλάδα με τον κ. Γιαννούλια οι εφημερίδες τότε έγραψαν για επιστροφή του Γιαννούλια στη χώρα του, ενώ δεν ανέφεραν ποτέ το δικό του όνομα.

  Ο κ. Ντέρμπιν καλωσόρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην πόλη, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει στον Γερουσιαστή ότι είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται το Σικάγο, μια πόλη που, όπως πρόσθεσε, τον εντυπωσιάζει συν τοις άλλοις και λόγω της αρχιτεκτονικής της και η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ίδιο λόγω των σπουδών του ως πολιτικός μηχανικός.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk