• Αναζήτηση
 • Βενιζέλος: το 2018 θα είναι χειρότερο από το 2017

  «Το 2018 θα είναι χειρότερο από το 2017» δήλωσε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Το 2018 θα είναι χειρότερο από το 2017» δήλωσε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας η περίοδος 2018-2023 είναι υπονομευμένη και προσθέτοντας ότι όσοι πιστεύουν ότι τον Αύγουστο του 2018 με το τέλος του προγράμματος πάμε στο τέλος των μνημονίων κάνουν λάθος.

  «Το 2018 θα είναι χειρότερο από το 2017. Λυπάμαι που το λέω αλλά έχω υποχρέωση να πω την αλήθεια. Όσοι πιστεύουν ότι τον Αύγουστο του 2018, με το τέλος του προγράμματος, πάμε στο τέλος των μνημονίων και της επιτήρησης και των μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας, κάνουν λάθος, λένε πάλι ψέματα στον ελληνικό λαό. Η δε αντιπολίτευση και μάλιστα η Νέα Δημοκρατία η οποία διεκδικεί να κυβερνήσει, πρέπει να έχει επίγνωση, γιατί στερείται επίγνωσης. Πρέπει να ξέρει ότι η περίοδος 2018-2023 είναι μία περίοδος υπονομευμένη, την έχει υπονομεύσει ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, διότι δεν τελειώνει το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, υπάρχει μνημόνιο μέχρι το 2023 και υπάρχει και το μεγάλο μνημόνιο, δυστυχώς, μέχρι την εξόφληση του χρέους, μέχρι το 2060. Ανέλαβε υποχρεώσεις τις οποίες ουδέποτε τόλμησε να αναλάβει άλλη κυβέρνηση, κι όλα αυτά έγιναν, έτσι, χαλαρά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι»

  Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ, επεσήμανε ότι « η χώρα θέλει μία άλλη αντίληψη κοινωνική καταρχάς. Πρέπει η κοινωνία να καταλάβει ότι χρειάζεται να συσπειρωθούμε γύρω από ένα πρόγραμμα και να ξανασυζητήσουμε με τους εταίρους μας, ζητώντας αυτό που πάντα έλεγα από το 2012 και μετά, από τότε που φάνηκε το πρώτο φως πως σταθεροποιείται κάπως η κατάσταση, πρέπει να ζητήσουμε δημοσιονομικό χώρο αναπνοής για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη, την πραγματική οικονομία, να ξαναφτιάξουμε την κατεστραμμένη μεσαία τάξη. Δίνοντας τι αντάλλαγμα; Μεταρρυθμίσεις. Να τους πούμε ότι η χώρα θα γίνει κανονική, θα γίνει ένα ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό κράτος όπως οι άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης»

  Σε ότι αφορά τις εξελίξεις με την Eldorado Gold, τόνισε: « Όταν ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται φιλοεπενδυτικός στις 10 Σεπτεμβρίου και στις 11 Σεπτεμβρίου δηλώνει η Eldorado Gold ότι αποχωρεί και καταγγέλλει, διότι είναι θύμα εμπαιγμού, και άρα μία επένδυση τεραστίων διαστάσεων παύει να λειτουργεί και επιπλέον το μήνυμα διεθνώς είναι ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα της πλάκας σε σχέση με τις ξένες επενδύσεις, δεν μπορείς να πείσεις κανέναν»
  Τέλος για το θέμα των κόκκινων δανείων επεσήμανε: «Τα κόκκινα δάνεια μπορούν τώρα να διευθετηθούν και αυτό είναι πάρα πολύ φιλικό για τον δανειολήπτη, για τον οφειλέτη, ιδίως για τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά, γιατί τα επιχειρηματικά, εν πάση περιπτώσει, συνδέονται και με την προοπτική που έχει κάθε επιχείρηση ιδίως από μεσαία και επάνω αλλά τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά. Γιατί μπορούν να διευθετηθούν; Γιατί είναι ανακεφαλαιοποιημένες οι τράπεζες, το ιδιωτικό χρέος κουρεύεται εκ των πραγμάτων, γιατί ο οφειλέτης θα πληρώσει λιγότερα από ό,τι περίμενε να πληρώσει, επειδή κουρέψαμε το δημόσιο χρέος το 2012.»

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk