Θεοδωράκης: Απλώς προετοιμάζουν το έδαφος, η αξιολόγηση έχει κλείσει

«H εικόνα που έχουν στην Ευρώπη σχετικά με την αξιολόγηση είναι ότι έχουν κλείσει τα πάντα και απλά δίνουν χρόνο στον κ. Τσίπρα να προετοιμάσει το αφήγημα του στο εσωτερικό της χώρας και του κόμματός του» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«H εικόνα που έχουν στην Ευρώπη σχετικά με την αξιολόγηση είναι ότι έχουν κλείσει τα πάντα και απλά δίνουν χρόνο στον κ. Τσίπρα να προετοιμάσει το αφήγημα του στο εσωτερικό της χώρας και του κόμματός του» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Mιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε και ορισμένες λεπτομέρειες από τις συναντήσεις που είχε κατά την παραμονή του στην Ρώμη, αναφέροντας ότι ναι μεν οδεύουμε προς μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων αλλά η εκτίμηση ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα είναι ότι η χώρα μας μπορεί να βρίσκεται στο γκρουπ της πρώτης ταχύτητας.

«Αυτό μπορεί να γίνει αν η Ελλάδα εκμεταλλευτεί τρία πλεονεκτήματα που έχει» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τα οποία είναι η άμυνα, η ενέργεια και ο ρόλος της χώρας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Ερωτώμενος πότε θα σταματήσει η χώρα να ταλαιπωρείται από τα μνημόνια ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Όταν υπάρξει μια κυβέρνηση ικανών ανθρώπων που θα συγκρουστούν με τις νεοελληνικές παθογένειες, μακριά από την πολιτική ανασφάλεια και το παιχνίδι με την Ευρώπη και με ένα ξεκάθαρο πλαίσιο επενδύσεων ώστε να μην γίνονται όλα με τους ρυθμούς χελώνας».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική μετεκλογικής – κυβερνητικής συνεργασίας τόνισε ότι το Ποτάμι δεν είναι ένα Κίνημα διαμαρτυρίας αλλά ένα κόμμα που ήρθε να αλλάξει τα πράγματα αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές προτεραιότητες, οκτώ στον αριθμό, που πρέπει να συμφωνηθούν για να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα.

Μιλώντας για τις καθυστερήσεις και την απουσία έργου της κυβέρνησης, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τους σημερινούς υπουργούς.

«Υπάρχει η απόστασή τους από την πραγματική οικονομία και κοινωνία» τόνισε και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κ. Τζανακόπουλο, το βιογραφικό του οποίου περιλαμβάνει αποκλειστικά κομματική δραστηριότητα.

«Δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα και από τα 25 του τον πληρώνει το κράτος, ως κομματικό υπάλληλο» τόνισε και αναρωτήθηκε: «Ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και ξαφνικά βρέθηκε υπουργός και μετέχει στη συζήτηση για το μέλλον της χώρας έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και την κοινωνία;».

Σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με την «Ώρα Αποφάσεων» ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Κάνουμε ένα συνεχές ενωτικό κάλεσμα σε όσους πιστεύουν στην προοδευτική εκσυγχρονιστική μεταρρυθμιστική παράταξη», ενώ παράλληλα δήλωσε: «Το συντηρητικό Κέντρο για εμάς έχει τελειώσει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική