Γκάμπριελ: Πρέπει να διατηρούν οι δίαυλοι επικοινωνίας ΕΕ – Τουρκίας

Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας πρέπει να διατηρηθούν δήλωσε από την Αθήνα ο γερμανός υπουργός εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Όσον αφορά στην Τουρκία σίγουρα δεν είμαστε λίγο πριν την ένταξη της Τουρκίας (στην ΕΕ), αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κλείσουμε τους διαύλους επικοινωνίας, ακόμη και αν τα πράγματα παραμένουν δύσκολα» είπε.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας πρέπει να διατηρηθούν δήλωσε από την Αθήνα ο γερμανός υπουργός εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Όσον αφορά στην Τουρκία σίγουρα δεν είμαστε λίγο πριν την ένταξη της Τουρκίας (στην ΕΕ), αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κλείσουμε τους διαύλους επικοινωνίας, ακόμη και αν τα πράγματα παραμένουν δύσκολα» είπε ο Γκάμπριελ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Η Τουρκία έχει κατηγορήσει τους ευρωπαίους ηγέτες ότι χρησιμοποιούν «μεθόδους των ναζί» με το να απαγορεύουν σε τούρκους υπουργούς να μιλούν σε συγκεντρώσεις στην Ευρώπη για λόγους ασφαλείας. Ο γερμανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να είναι αποτελεσματικότερες οι συζητήσεις με την Τουρκία.

Ο Γκάμπριελ τόνισε ότι η Τουρκία έχει οικονομικός όφελος από τη συμφωνία με την ΕΕ στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι σε ένα δυσμενές σενάριο «η Ελλάδα θα επωμιστεί τις επιπτώσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk