Κύπρος: Ο Γιώργος Λιλλήκας, ο πρώτος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2018.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν τον Φεβρουάριο του 2018.

Η υποψηφιότητα προκρίθηκε την Κυριακή από την Ανώτατη Σύγκλητο του κόμματος με το σκεπτικό, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, ότι «ο Γιώργος Λιλλήκας διαθέτει το κοινωνικό εκτόπισμα και την αναγκαία αποδοχή που καθιστά την υποψηφιότητα του νικηφόρα». Οι αρχές και οι θέσεις που πρεσβεύει η Συμμαχία Πολιτών, προστίθεται, προσφέρουν «ένα ισχυρό πολιτικό και ηθικό πλαίσιο για τη χάραξη μιας διεκδικητικής πολιτικής στο Κυπριακό και μιας σύγχρονης διακυβέρνησης».

Η Ανώτατη Σύγκλητος της Συμμαχίας Πολιτών εκφράζει αισιοδοξία ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα θα αγκαλιαστεί από τους πολίτες 2013 και θα υποστηριχθεί και από τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις, οι οποίες επιθυμούν τον τερματισμό της προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Λιλλήκας ήταν υποψήφιος και το 2013 και είχε συγκεντρώσει ποσοστό 24,93%. Μετά τις εκλογές δημιούργησε την Συμμαχία Πολιτών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk