Στην αντεπίθεση ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας για το γήπεδο της ΑΕΚ

Τις θέσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για το μείζον θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, παρουσίασε ο δήμαρχος, Αρης Βασιλόπουλος. Σε μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και διήρκεσε περίπου δύο ώρες, παρουσίασε τη δική του εκδοχή για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια γύρω από την «Αγιά Σοφιά».

Τις θέσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για το μείζον θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, παρουσίασε ο δήμαρχος, Αρης Βασιλόπουλος. Σε μια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και διήρκεσε περίπου δύο ώρες, παρουσίασε τη δική του εκδοχή για όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια γύρω από την «Αγιά Σοφιά».

Ο κ. Βασιλόπουλος διευκρίνισε ότι σκοπός του είναι να αναφερθεί στο ιστορικό της υπόθεσης και τις εξελίξεις. Να δοθούν «… απαντήσεις που είτε έχουν παρεξηγηθεί είτε σκόπιμα παραποιηθεί. Υπάρχει προπαγάνδα, η ψευδολογία και η συκοφαντία με σκοπό να μην ακουστεί η αλήθεια. Με έχουν χαρακτηρίσει βαμμένο οπαδό του Ολυμπιακού, γαύρο, άνθρωπο του Μαρινάκη. Όλοι, όμως, γνωρίζουν ότι από τα μαθητικά μου χρόνια αφοσιώθηκα στην αριστερά και δεν είχα καμία σχέση με τα αθλητικά», είπε στην αρχική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: «Λένε ότι δήθεν θέλω να κάνω πολιτική καριέρα εις βάρος της ΑΕΚ, ενώ όλοι γνωρίζουν τα 2,5 χρόνια τις άοκνες προσπάθειές μας για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών μας».

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας σημείωσε ότι μένει πιστός στην προεκλογική δέσμευση τού 2014, η οποία συμπυκνώνεται στη φράση «ναι μεν, αλλά..». Αυτό σημαίνει -όπως είπε χαρακτηριστικά – ότι ως Δήμος λέει «ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ στον ιστορικό της χώρο, αλλά υπό προϋποθέσεις». Παρουσίασε τα σημεία στα οποία υπάρχουν ενστάσεις, με τις πιο σημαντικές να είναι η παραχώρηση επιπλέον δασικής έκτασης, οι θέσεις πάρκινγκ, η μεταφορά του αμαξοστασίου και ασφαλώς το ύψος, που αποτελεί και την αιτία των τελευταίων προστριβών.

Επίσης, κατηγόρησε την ΑΕΚ για διγλωσσία, υποστηρίζοντας ότι υπαναχώρησε από τις αρχικές της δεσμεύσεις που αφορούσαν στο δάσος, τα έξοδα ανάπλασής του, τις 2.000 θέσεις πάρκινγκ και τη στέγαση όλων των ακαδημιών του συλλόγου στο νέο γήπεδο.

Παράλληλα, κάλεσε και την κυβέρνηση να λάβει νομοθετικά μέτρα: «Ο ρυθμιστικός νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης ευνοούσε το μεγάλο κεφάλαιο εις βάρος των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να τον καταργήσει, όμως δύο χρόνια μετά δεν έχει πάρει την παραμικρή πρωτοβουλία», είπε και κατέληξε: «Απευθύνω δημόσια έκκληση να σταματήσει ο ιδιότυπος αποκλεισμός του κέντρου της πόλης μας. Ολα όσα έχουν γίνει κάνουν κακό και στο θέμα του γηπέδου και στην πόλη μας. Η εξεύρεση λύσης είναι το ζητούμενο για όλους. Ο,τι ζητάμε, είναι για το καλό της πόλης μας. Αν θέλουν να προχωρήσουν χωρίς να μας λάβουν υπόψη, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ»

Στην ουσία του θέματος που απασχολεί τους φίλους της ΑΕΚ, πάντως, ο δήμαρχος αποκάλυψε πως κανείς δεν μπορεί να «μπλοκάρει» το νέο γήπεδο εφόσον υπάρχουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Και το μοναδικό που αυτή τη στιγμή λείπει από τον φάκελο, σύμφωνα με τον Δήμο, είναι η εγκεκριμένη οριστική μελέτη της υπογειοποίησης, η οποία θα περιλαμβάνει και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

«Έχω δεχτεί εκατοντάδες απειλές για τη ζωή μου. Φάκελος 600 σελίδων. Δεν υποκύπτουμε στην τρομοκρατία. Τα αιτήματά μας έχουν να κάνουν κυρίως με την Πολιτεία. Από αυτήν ζητούμε πράγματα και δευτερευόντως από την ΑΕΚ. Εφόσον προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα, οι υπηρεσίες μας είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν στην έγκρισή τους. Ο επιχειρηματίας κάνει τη δουλειά του και είναι λογικό να θέλει να χτίσει γήπεδο με το μικρότερο δυνατό κόστος. Αυτή που πρέπει να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον είναι η Πολιτεία. Θα συνεχίσουμε πολιτικά να διεκδικούμε αυτά που είναι προς συμφέρον των πολιτών μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

* Ο Γιάννης Καλαμπόκης, δημοτικός σύμβουλος και μέχρι πρότινος υπεύθυνος τεχνικών υπηρεσιών, παρουσίασε στοιχεία με βάση τα οποία το νέο γήπεδο επιβαρύνει χωροταξικά τη Νέα Φιλαδέλφεια, εγείρει θέματα ασφαλείας και επιβαρύνει το κυκλοφοριακό.

* Ο Γιώργος Πάνος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κατήγγειλε πλήθος επιθέσεων και τραμπουκισμών κατά του ιδίου σε πολλές διαφορετικές ημερομηνίες από το 2013 μέχρι σήμερα. «Η πόλη μετατράπηκε σε Παλέρμο του 19ου αιώνα», υποστήριξε.

* Μόνο 2-3 μεγάλης ηλικίας οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και αποδοκίμασαν τον Αρη Βασιλόπουλο κατά την είσοδό του στο κτίριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός