Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ζει τις χειρότερες μέρες του στον πάγκο. Την Κυριακή, εναντίον Έβερτον (4-0) γνώρισε την βαρύτερη ήττα της προπονητικής καριέρας του σε αγώνα πρωταθλήματος. Στην Σίτι ο Καταλανός προπονητής έχει δεχθεί τέσσερα γκολ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια στην ίδια σεζόν, για πρώτη φορά από τότε που κάθισε σε πάγκο. Είχαν προηγηθεί, το 4-2 από την Λέστερ και το 4-0 από την Μπαρτσελόνα.

Παρουσιάζει κατοχή μπάλας 60,6% μέσο όρο, περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα της Premier League, αλλά έχει μεγάλες αμυντικές αδυναμίες: καμία από τις πέντε πρώτες ομάδες δεν έχει δεχθεί περισσότερα γκολ από την Σίτι (26).

Ποτέ πριν ομάδα του Γκουαρντιόλα δεν είχε δεχθεί τόσα γκολ σε αυτό το σημείο της περιόδου.

Πράγματι, μόνο στο τέλος των δύο από τις επτά σεζόν του ως προπονητής δέχθηκε περισσότερα γκολ: 29 το 2011-12 και 35 το 2008-09. Εχει μέσο όρο 1,33 γκολ παθητικό ανά παιχνίδι, μακράν το χειρότερο της καριέρας του.

Δεν είναι καλύτερα τα πράγματα στην επίθεση. Η Σίτι είναι η ομάδα που έχει τα λιγότερα γκολ (41) στο top- 5 της Premier.

Ποτέ πριν οι ομάδες του Γκουαρντιόλα, δεν είχαν τόσα λίγα γκολ μετά από 21 αγωνιστικές. Το ρεκόρ του είναι οι 67 γκολ με την Μπαρτσελόνα το 2010-11.

Η Σίτι βρίσκεται 10 πόντους πίσω από την Τσέλσι και έχει μόλις δύο βαθμούς περισσότερους από τον Πελεγκρίνι πριν από ένα χρόνο.

Οι πέντε ήττες στην Premier League, είναι όσες είχε γνωρίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνει η Marca, ενώ στα επτά πρώτα παιχνίδια του έναντι των επτά πρώτων έχει μαζέψει 7 πόντους από τους 21.