Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταγραφής άφησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο, ο οποίος μίλησε στα κανάλια Novasports. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί το ρόστερ της ομάδας. Παράλληλα τόνισε ότι θέλει τη νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης, για να ξεκινήσει τη νέα χρονιά με νίκη.

Για την κρισιμότητα των αγώνων του Ιανουαρίου, είπε:

«Όχι, δεν πιστεύω πως θα είναι καθοριστικός ο Ιανουάριος. Θα είναι πολύ σημαντικός, όπως ήταν και οι προηγούμενοι μήνες και όπως θα είναι οι επόμενοι. Θα είναι ένας δύσκολος μήνας, λόγω των μικρών διαστημάτων που μεσολαβούν από το ένα παιχνίδι με το άλλο. Θα πρέπει να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη διαχείριση του προγράμματος. Όμως, γενικότερα δεν πιστεύω πως θα καθοριστεί κάτι σε αυτόν το μήνα.

Εμείς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Βέβαια, θα περιμένουμε και τους επόμενους μήνες γιατί θα ακολουθήσουν άλλοι τρεις μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, τον Απρίλιο. Τελειώνοντας αυτός ο μήνας θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε όσο πιο καλά γίνεται μέχρι το τέλος. Δε θα αλλάξει τίποτα στον τρόπο αντιμετώπισης των παιχνιδιών αυτόν το μήνα. Θα προχωρήσουμε με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε έως τώρα, βήμα – βήμα έως το τέλος».

Για το ματς με τον Αστέρα σχολίασε:
«Γνωρίζουμε πως ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία ομάδα η οποία είχε αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα τώρα τελευταία, κυρίως γιατί είχε ένα απαιτητικό πρόγραμμα. Όμως, γνωρίζουμε πως είναι μία ομάδα η οποία τις προηγούμενες σεζόν είχε παρά πολύ καλά αποτελέσματα. Αλλά κυρίως ήταν μία ομάδα η οποία δημιουργούσε προβλήματα σε ομάδα οι οποίες θεωρητικά ήταν φαβορί για να κερδίσουν τον τίτλο. Ήταν μία ομάδα η οποία πάντα με δημιουργούσε προβλήματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο Αστέρας θα έρθει σε μία στιγμή που έχει αρχίσει να ανακτά το έδαφος που είχε χάσει. Στα τελευταία παιχνίδια έχει βελτιώσει τα αποτελέσματά του. Παρόλο που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, στο γήπεδό μας θα προσπαθήσει να είναι δυνατός και ανταγωνιστικός. Θα δει το ματς σαν μία ευκαιρία για να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Να κάνει ένα καλό ξεκίνημα στην νέα χρονιά. Θα παίξει αμυντικά και θα είναι δυναμικός. Αν εμείς δεν παίξουμε με τον τρόπο που συνηθίζουμε στα τελευταία παιχνίδια και δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί, θα μας δημιουργήσει προβλήματα».

Για την μονιμοποίηση του Δημήτρη Νικολάου, αποκάλυψε:
«Ναι, ο Νικολάου είναι ένας παίκτης ο οποίος είναι εδώ για να βοηθήσει και να αποτελέσει πλέον μόνιμη λύση για την άμυνα του Ολυμπιακού. Εδώ και αρκετό καιρό, σχεδόν από την άφιξή μου, έχει προπονηθεί κανονικά με την πρώτη ομάδα. Όμως, από τα Χριστούγεννα και μετά την αποχώρηση του Σιόβα και την απουσία του Ντα Κόστα λόγω των υποχρεώσεών του στο Κύπελλο Αφρικής, έχει πλέον μόνιμη θέση στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Είναι μία λύση. Παρόλο που είναι πολύ νέος, έχει πάρα πολύ καλό επίπεδο. Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός. Είναι ένας παίκτης με ποιότητα. Θα αποτελεί μόνιμη λύση στις επιλογές μας για το κέντρο της άμυνας. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός δε θα έχει πρόβλημα πολύ σύντομα. Ο Νικολάου, ο Ρέτσος και ο Βιάνα παρόλο που είναι πολύ νέοι, έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να μπορέσουν να στηρίξουν την άμυνα του Ολυμπιακού. Και αυτό θα φανεί σύντομα. Παρόλο που είναι πολύ νέοι, είναι πολύ καλό το επίπεδό τους».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής τον Ιανουάριο, απάντησε:
«Θα δούμε. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ακριβώς τι πρόκειται να συμβεί. Σίγουρα, βασική μας προτεραιότητα ήταν η μείωση του αριθμού των ποδοσφαιριστών, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα μεγάλος από τον Αύγουστο έως και τώρα. Ήταν σημαντικό και για αυτό δεν έχει νόημα να έρθει ο ίδιος αριθμός ποδοσφαιριστών με τον αριθμό που θα φύγει. Ο στόχος μας ήταν να μειώσουμε τον αριθμό. Και το έχουμε πει εδώ και αρκετό καιρό γιατί πιστεύαμε πως ήταν αρκετά μεγάλος.

Τώρα, αν υπάρξει κάποια ανάγκη ή αν θα καλυφθεί μέσα σε αυτόν τον μήνα, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το συζητήσουμε μέσα σε αυτόν τον μήνα. Θα το σκεφθούμε και θα το αναλύσουμε πρώτα εσωτερικά. Στη συνέχεια όταν κάτι θα αποφασιστεί, αν κάτι πρόκειται να γίνει, μετά την εσωτερική ανάλυση και συζήτηση, θα είναι κάτι που θα μαθευτεί προς τα έξω».