Θεοχάρης: Απολύτως ελεγχόμενες οι κινήσεις για το Σχέδιο Β’

Απολύτως ελεγχόμενο και συντονισμένο χαρακτήρισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης το Σχέδιο Β’ που φέρεται να προετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφήνοντας αιχμές προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Απολύτως ελεγχόμενο και συντονισμένο χαρακτήρισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης το Σχέδιο Β’ που φέρεται να προετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφήνοντας αιχμές προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε ότι και ο ίδιος είχε αποκαλύψει στη Βουλή «ότι πράγματι υπήρχε μία ομάδα εργασίας που λειτουργούσε στη βάση αυτού του σχεδίου». «Εγώ το είχα μάθει επειδή ήταν λίγο απρόσεκτη η ομάδα αυτή…» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας:

«Οι άνθρωποι δεν ξέρανε πολλά πράγματα και έτσι ρωτούσαν δεξιά-αριστερά να τους δώσουν πληροφορίες για το πώς κρατικοποιούνται οι τράπεζες και τι γίνεται. Εν πάση περιπτώσει, έκαναν κάποιες ερωτήσεις, οι οποίες φαίνονταν περίεργες και έτσι κατάφερα να συνάγω το τι ακριβώς γινόταν. Αφού το διασταύρωσα από δεύτερη πηγή, αποφάσισα να βγω έξω (να το πω). Ξέρετε ότι αυτό ήταν μία πάρα πολύ δραματική στιγμή για μένα, προσωπικά πολύ δύσκολη, να βγεις από το βήμα της Βουλής και να πεις κάτι τέτοιο. Και φυσικά είδατε τότε ότι η κυρία Φωτίου αμέσως με απείλησε με εισαγγελέα».

Ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε πως «η κυβέρνηση καλύπτει όλη αυτή τη περίοδο και θέλει να την ξεχάσει», σημειώνοντας:

«Ρητορικά μπορεί να την αποκηρύσσει ως μία περίοδο νεανικής τρέλας της κυβέρνησης, ενώ τώρα έχει βάλει μυαλό και όλα τα φορτώνει στον κ. Γκάλμπρεϊθ και στον κ. Βαρουφάκη, οι οποίοι παραπλάνησαν τον πρωθυπουργό. Αλλά νομίζω ότι είναι φανερό ότι η προσπάθεια αυτή ήταν συντονισμένη και ήταν απόλυτα ελεγχόμενη. Μιλούσαμε για 5-6 ανθρώπους, ενδεχομένως να υπήρχε και το δεύτερο πλάνο του κ. Λαφαζάνη, το οποίο ήταν σε διαφορετική ομάδα αυτό…».

«Είδατε εκείνη τη στιγμή, μπροστά στον πρωθυπουργό, εκείνες τις ημέρες, ότι έκανε τις δηλώσεις ο κ. Καμμένος περί εγγύησης της εσωτερικής ασφάλειας από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον στρατό. Σκέφτονταν πράγματα, τα οποία μόνο χούντα θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει, όταν μιλάμε για τον στρατό στους δρόμους και οτιδήποτε άλλο, είναι αυταρχικές διαδικασίες. Όπως και να το ονομάσει, όποιες καλές προθέσεις και να έχει, ξέρετε ότι ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις» συνέχισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk