Στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ο Πρ. Παυλόπουλος

Το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Ολλανδία. «Η τιμή αυτή, καθώς μου γίνεται υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, καθίσταται μεγαλύτερη λόγω του ότι το Πανεπιστήμιο του ‘Άμστερνταμ έχει οργανώσει υψηλότατου επιπέδου προγράμματα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών» υπογράμμισε.

Το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Ολλανδία.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, το ιστορικό Πανεπιστήμιο του ‘Άμστερνταμ συνεχίζει επαξίως τη μεγάλη παράδοση της ολλανδικής κλασικής παιδείας, την οποία διαμόρφωσαν εμβληματικά πνεύματα, όπως εκείνα του Έρασμου και του Γκρότιου.

«Η τιμή αυτή, καθώς μου γίνεται υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, καθίσταται μεγαλύτερη λόγω του ότι το Πανεπιστήμιο του ‘Άμστερνταμ έχει οργανώσει υψηλότατου επιπέδου προγράμματα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών που βασίζονται, επιπλέον, σ’ ένα εντυπωσιακό έντυπο και χειρόγραφο υλικό, τα οποία είχα την ευκαιρία να δω από κοντά» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος, επισήμανε, ότι η συνεισφορά του Πανεπιστημίου του ‘Άμστερνταμ δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και το ελληνικό πνεύμα, αλλά τον πυρήνα αυτού τούτου του ευρωπαϊκού πολιτισμού. «Και τούτο» όπως ανέφερε «διότι το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, αρχικώς μέσα από την Ρώμη και στη συνέχεια διά του Βυζαντίου, επιβίωσε έτσι ώστε ν’ αποτελέσει στη συνέχεια τη βάση του ευρωπαϊκού και, εν γένει, του Δυτικού Πολιτισμού».

Κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον ομότιμο καθηγητή Νεοελληνικών Σπουδών ‘Αρνολντ Βανγκέμερτ, ο οποίος του παρουσίασε χειρόγραφα Ειδικών Συλλογών του Πανεπιστημίου, καθώς και του χειρογράφου της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του ‘Αμστερνταμ «Χρησμοί του σοφότατου αυτοκράτορας Λέοντος ΣΤ’».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk