Κουρουμπλής: «Ανατροπές δεν γίνονται με ευχολόγια»

«Ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, τονίζοντας την ανάγκη σκληρής δουλειάς από τα στελέχη της κυβέρνησης.

«Ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, τονίζοντας την ανάγκη σκληρής δουλειάς από τα στελέχη της κυβέρνησης.

«Πρέπει να ανασκουμπωθούμε γιατί ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια. Γίνονται με δουλειά. Πρέπει να καθίσουμε κάτω, αυτό μας είπε ο Πρωθυπουργός. Ζήτησε στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να φέρει ο καθένας τι πρωτοβουλίες νομοθετικές θα πάρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε τη σημασία επιστροφής στην ανάπτυξη, λέγοντας:

«Δεν μπορεί να λέμε στον κόσμο ωραία λόγια. Τώρα είμαστε εμείς κυβέρνηση…τώρα η ευθύνη είναι δική μας. Τώρα οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί και να κυβερνήσουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι ανάπτυξη. Διότι αυτά για τα οποία συζητάμε, ‘κόφτες’, προληπτικά μέτρα, όλα είναι συνάρτηση με την ανάπτυξη».

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον αναπτυξιακό νόμο, για τον οποίο είπε ότι «πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που μέχρι σήμερα ήταν». «Θυμάμαι παλιά έλεγα στον Μιχάλη τον Χρυσοχοΐδη, ήταν στο υπουργείο Ανάπτυξης κι ήμουν βουλευτής του ΠαΣοΚ. ‘Εντάξει μπορεί να γίνει εύκολα μια εταιρεία. Οι αδειοδοτήσεις τι γίνονται’. Οι αδειοδοτήσεις είναι εκείνο το στοιχείο που δημιουργεί δυσκαμψίες», σημείωσε και προανήγγειλε ότι θα περάσει διάταξη «όπου σε 15 μέρες αν δεν δίνουν την άδεια, η άδεια θα θεωρείται ότι έχει δοθεί».

Για ασφαλιστικό-αναπηρικές συντάξεις

Σε ερώτηση του Αλέξη Μητρόπουλου που μεταφέρθηκε από τον Γιώργο Οικονομέα για το «πώς αισθάνθηκε που ψήφισε το άρθρο 7 του νόμου Κατρούγκαλου που σφαγίασε τις αναπηρικές συντάξεις», ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε:

«Δεν είναι έτσι τα πράγματα και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις του χώρου..Εγώ το παρακολούθησα το θέμα μαζί με τη Συνομοσπονδία. Είχαμε συνεχείς επαφές. Βελτιώσαμε πάρα πολλά πράγματα και νομίζω ότι υπάρχει όλη η διάθεση και του Κατρούγκαλου να βοηθήσει και περαιτέρω».

Για την αντιπολίτευση

Ο κ. Κουρουμπλής επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης και στο ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να καλλιεργείται συνεχώς ένα κλίμα μιζέριας» και ότι «δεν μπορούν εκείνοι που δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση να παίρνουν κι αυτή τη θέση».

«Ας βοηθήσουν λίγο, δεν χάθηκε ο κόσμος. Ας κυβερνήσει κι αυτός ο χώρος τέσσερα χρόνια κι αν πραγματικά δούμε ότι αποτυχαίνει στο μοντέλο που θέλει να προωθήσει, θα πάει στα αζήτητα», είπε και διερωτήθηκε: «Προτείνουν οι κύριοι αυτοί κάτι άλλο; Δεν μπορεί να το ψηφίζουν τότε και σήμερα να έρχονται υποκριτικά και να κλαίνε γι αυτό. Για ποιά σύνταξη;»

Σχολιάσε ειδικά τη στάση του ΠαΣοΚ, για το οποίο ανέφερε:

«Εγώ θα θεωρούσα γενναιότητα και ειλικρινά το περίμενα τουλάχιστον από τον παλιό πολιτικό μου χώρο που έχει συνδεθεί με κοινωνικές κατακτήσεις, να έχουν την αυτυπέρβαση και να πούνε ‘εμείς διαφωνούμε με τον Τσίπρα σε χίλια πράγματα, στο θέμα των συντάξεων βάζουμε πλάτη…Αυτό θα έδειχνε πολιτική ευθύνη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk