Χρονίζοντα προβλήματα που δυσχέραιναν τη λειτουργία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας βαίνουν προς λύση, μετά τη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των συναρμοδίων υπουργείων, υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η άμεση πρόσληψη 76 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 2009 στην ΕΑΒ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε την πρόσληψη άλλων 106 εργαζομένων συγκεκριμένων τεχνικών ειδικοτήτων. Παράλληλα, εγκρίθηκε η πρόταση της ΕΑΒ για την πρόσληψη 300 ατόμων έως το 2018, 100 ανά έτος.

Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στην ΕΑΒ να προχωρήσει στην υλοποίηση υφισταμένων συμβάσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις και ξένες εταιρείες, ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι το 2005 εργάζονταν στην ΕΑΒ 1.900 άτομα και το 2016 έχουν μειωθεί στα 1.400. Περαιτέρω, δε, από αυτούς που έφυγαν το 56% ήταν εργαζόμενοι πιστοποιημένοι τεχνικοί.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε να σταματήσει το υπουργείο Οικονομικών να δεσμεύει κονδύλια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς την ΕΑΒ -για την αγορά ανταλλακτικών κ.λπ.- λόγω παλαιού προστίμου της εταιρείας, μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει στα δικαστήρια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, η διοίκηση και το προεδρείο των εργαζομένων της ΕΑΒ και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.