Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για την Ημέρα της Ευρώπης

Μήνυμα με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης» απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης, μέσω του λογαριασμού του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Μήνυμα με αφορμή την «Ημέρα της Ευρώπης» απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης, μέσω του λογαριασμού του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Οπως αναφέρει το μήνυμα:
«Τιμώντας σήμερα την Ημέρα της Ευρώπης, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες σκέψεις για το παρόν και το μέλλον της. Ένα κρίσιμο θέμα, που αφορά άμεσα την πατρίδα μας.

Το αίτημα για ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη είναι, σήμερα, στα χρόνια της κρίσης, πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι αίτημα ειρήνης, στενής συνεργασίας και προόδου για μια κοινότητα χωρών και λαών που τους ενώνουν θεμελιώδεις στόχοι:

Να μην ξαναζήσουν ποτέ τον εφιάλτη των μεταξύ τους καταστροφικών συγκρούσεων και πολέμων. Και βέβαια, να διασφαλίσουν ένα κοινό δημοκρατικό μέλλον ευημερίας, ασφάλειας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η Ευρώπη οφείλει να κάνει πολλά ακόμη για να εξασφαλίσει ότι οι μεγάλοι αυτοί στόχοι θα επιτευχθούν. Πολύ περισσότερο όταν ήδη έχουν προστεθεί νέες μεγάλες προκλήσεις στην οικονομία, στην ποιότητα ζωής, στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, στην εξωτερική πολιτική, στην ασφάλεια.

Για όλα αυτά, οι λαοί της Ευρώπης έχουν βάσιμους λόγους να ανησυχούν. Απαιτούν έμπρακτες απαντήσεις στις ανησυχίες, τις αγωνίες, τα ερωτήματά τους. Αυτή είναι σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση. Και η απάντηση στην πρόκληση αυτή είναι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη.

Μια Ευρώπη με περισσότερη αλληλεγγύη και μεγαλύτερη συνοχή στη βάση της κοινής ευθύνης προς τους λαούς της.
Μια Ευρώπη αρμονικής συνεργασίας των λαών και όχι αντιπαράθεσης εθνικισμών.

Είμαι βέβαιος ότι η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, παραμένει, άλλωστε, η μόνη σταθερά σιγουριάς και ελπίδας.

Η Νέα Δημοκρατία, συνεπής με την ιστορία της και το σχέδιό της για τη χώρα, εργάζεται για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα μιας ισχυρής Ευρώπης. Αυτή η επιλογή παραμένει η μόνη εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον, για όλους τους Έλληνες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk