Τσίπρας: Θα ξαναστήσουμε με κάθε τρόπο την Ελλάδα στα πόδια της

Τη θέση ότι η κυβέρνηση υλοποίησε την εντολή του λαού για σκληρή διαπραγμάτευση και στη συνέχεια για εφαρμογή της καλύτερης δυνατής συμφωνίας που ήταν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης αυτής, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξαναστήσει την Ελλάδα στα πόδια της και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής.

Τη θέση ότι η κυβέρνηση υλοποίησε την εντολή του λαού για σκληρή διαπραγμάτευση και στη συνέχεια για εφαρμογή της καλύτερης δυνατής συμφωνίας που ήταν το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης αυτής, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξαναστήσει την Ελλάδα στα πόδια της με κάθε τρόπο και να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής.

Ειδικότερα, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση τηρεί τη δέσμευση να προχωρήσει στην αναγκαία μεταρρύθμιση χωρίς να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Στρεφόμενος, δε, στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε: «Μετά από σκληρή διαπραγμάτευση, αυτό που δεσμευθήκαμε το κάνουμε. Και αυτό είναι το πρόβλημά σας, αυτή είναι η αγωνία σας, ότι εμείς δεν θα μειώσουμε τις κύριες συντάξεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε, δε, από τον πρόεδρο της ΝΔ να πει θαρραλέα αυτό που εννοεί για τις περικοπές δαπανών: «Προφανώς δεν θέλετε να κόψετε τις ανελαστικές δαπάνες, άρα εννοείτε περικοπή μισθών και συντάξεων και απολύσεις. Αλλά δεν τολμάτε να το πείτε».

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές, λέγοντας: Μας κατηγορείτε για οπορτουνισμό, εσείς ο ιδεολόγος, ότι εμείς δεν έχουμε ιδεολογία και ζητάτε εκλογές, χωρίς να έχετε εναλλακτική πρόταση. Καταλαβαίνει ο καθένας γιατί τις ζητάτε. Όχι για να κάνετε κάτι καλύτερο για τον τόπο, αλλά για να γλιτώσετε από διώξεις δικούς σας ανθρώπους και καναλάρχες, επειδή καταστρέφεται το σύστημα διαπλοκής.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση δέχεται ακραία επίθεση ψεύδους από τα συστημικά μέσα, επειδή θέλει να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τόνισε, δε, ότι το απόστημα της διαπλοκής που τόσα χρόνια κυβερνούσε τον τόπο θα σπάσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk