Δεκτή τροπολογία από τον Γ.Κατρούγκαλο

Επιταχύνονται οι διαδικασίες της προσωρινής σύνταξης σε άτομα με αναπηρίες

Δεκτή εν μέρει έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τροπολογία την οποία κατέθεσαν έξι βουλευτές της αντιπολίτευσης, με την οποία ρυθμίζονται θέματα των ατόμων με αναπηρίες. Τα άρθρα της τροπολογίας που έγινε δεκτή προβλέπουν η προσωρινή σύνταξη και το εφάπαξ βοήθημα να καταβάλλεται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και στους γονείς και κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία.

Δεκτή εν μέρει έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος τροπολογία την οποία κατέθεσαν έξι βουλευτές της αντιπολίτευσης, με την οποία ρυθμίζονται θέματα των ατόμων με αναπηρίες.

Τα άρθρα της τροπολογίας που έγινε δεκτή προβλέπουν η προσωρινή σύνταξη και το εφάπαξ βοήθημα να καταβάλλεται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και στους γονείς και κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία.

Ακόμη, στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 50% και ανεξάρτητα με τα έτη ασφάλισης θα χορηγείται το 100% του ποσού που αντιστοιχεί στην Εθνική Σύνταξη.

«Έκανα δεκτές τις τροπολογίες που προβλέπουν την κατά προτεραιότητα απόδοση παροχών σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, κάτι απολύτως δίκαιο» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε οι άλλες προβλέψεις που περιλαμβάνει η τροπολογία θα πρέπει να εξετασθούν συνολικά στο πλαίσιο επιτροπής που θα συγκροτηθεί στο υπουργείο Εργασίας και στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών των ΑμΕΑ.

Την τροπολογία υπογράφουν ο Βασίλης Οικονόμου από τη ΝΔ, η Έυη Χριστοδουλοπούλου, ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο Κώστας Μπαργιώτας από το Ποτάμι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk