Δυο από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή είναι η αλλαγή και ο πειραματισμός. Ειδικά για εμάς που έχουμε αυτή την κακή συνήθεια να βαριόμαστε πολύ εύκολα, ακόμα και μια μικρή αλλαγή είναι ικανή να μας φτιάξει τη διάθεση. Σήμερα πειραματιζόμαστε με την κλασσική, παραδοσιακή γαλατόπιτα. Την αφήνουμε γυμνή (χωρίς φύλλο δηλαδή), την αρωματίζουμε με βανίλια και Flora με βούτυρο και αντί για τη συνηθισμένη ζάχαρη και κανέλα που συνήθως συνοδεύεται, εμείς θα την κάνουμε brûlée.
Μερίδες: 8-10,Χρόνος Προετοιμασίας:20’,Χρόνος ψησίματος:35-45’
Υλικά
1 λίτρο γάλα
5 αυγά
350 γρμ ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
100 γρμ Flora με βούτυρο
1 βανίλια σχισμένη στα δύο
ζάχαρη για την διακόσμηση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ο
- Σε μια κατσαρόλα βάζεις το γάλα, το Flora με βούτυρο, το σιμιγδάλι και τη βανίλια και ανακατεύεις σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει
- Στο μεταξύ χτυπάς με το σύρμα ή στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν
- Ενώ το μίξερ δουλεύει, χαμηλώνεις την ταχύτητα και ρίχνεις σιγά σιγά το μίγμα του σιμιγδαλιού
- Βάζεις το μίγμα σε ένα ταψάκι 22 εκ. και ψήνεις για 35-45 λεπτά (όταν το βγάλεις από το φούρνο θα πρέπει να είναι λίγο “τρεμουλιαστό”)
- Αφήνεις να κρυώσει καλά, πασπαλίζεις με ζάχαρη (κανονική όχι άχνη) και καις με το καμινέτο. Αν δεν έχεις καμινέτο, ανάβεις το γκριλ του φούρνου, και βάζεις την γαλατόπιτα κάτω από το γκριλ μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει η ζάχαρη (προσοχή μην σου καεί)
Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog Marislurp




