Οι Δευτέρες ποτέ δεν μου άρεσαν. Η μαυρίλα πάντα ξεκίναγε με τον ήχο των τίτλων της Αθλητικής Κυριακής που ακουγόταν από κάποια τηλεόραση. Ήταν το καμπανάκι ότι τέλος το σαββατοκύριακο, από αύριο πάλι σχολείο. Τόσα χρόνια μετά οι Δευτέρες ακόμα κουβαλάν μια γκρίνια, μια πίκρα και μια ταλαιπωρία. Για αυτό η Δευτέρα είναι η κατάλληλη μέρα για να φας χωρίς τύψεις ένα πολύ ωραίο γλυκό.
Με ένα κέικ καρότου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτή την Δευτέρα λίγο πιο γλυκιά. Κέικ ευκολότατο και νοστιμότατο, που μπορεί να φαγωθεί όπώς είναι ή αν συνδυαστεί με την κρέμα τυριού να γίνει ένα πολύ εντυπωσιακό γλυκό για το γιορτινό τραπέζι.
Μερίδες: 8-10,Χρόνος Προετοιμασίας: 30’,Χρόνος ψησίματος: 40’
Υλικά
α. το κέικ
2κούπες αλεύρι
2κ.γ. baking powder
2κ.γ. μαγειρική σόδα
2κ.γ. τριμμένη κανέλα
¾κ.γ. αλάτι
3 κούπες τριμμένο καρότο
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
1κούπα καρύδα τριμμένη
½κούπα σταφίδες και ½ κούπα κράνμπερις (τις σταφίδες και τα κράνμπερις τα έχεις μουλιάσει σε ρούμι για 1-2 ώρες)
2κούπες ζάχαρη
200 γρμ Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αυγά
β. η κρέμα τυριού
300 γρμ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ Flora με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150-200 γρμ ζάχαρη άχνη
100 γρμ γιαούρτι
καρύδια για την διακόσμηση
Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog Marislurp



