Αναβάλλεται η συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική για τα δάνεια

Την Τετάρτη 13 Απριλίου θα ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει τις δανειοδοτήσεις σε κόμματα και ΜΜΕ. Τη συγκρότηση της επιτροπής είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά.

Αναβάλλεται – για την Παρασκευή στις 10 το πρωί – η συζήτηση στη Βουλή για την Εξεταστική η οποία ήταν να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναβλήθηκε λόγω απουσίας του Πρωθυπουργού στη Γαλλία όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ολάντ.

Για την αναβολή ενημερώθηκαν ήδη οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η ολομέλεια θα ψηφίσει για τη συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής που θα εξετάσει τις δανειοδοτήσεις σε κόμματα και ΜΜΕ. Τη συγκρότηση της επιτροπής είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως θα συμφωνήσει με την πρόταση για την συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια, αν η κυβέρνηση δεχθεί την πρόταση της ΝΔ για συγκρότηση εξεταστικής για το πώς φθάσαμε στο τρίτο μνημόνιο και στα capital controls.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για τη λήψη απόφασης σχετικά με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, χρειάζονται οι θετικές ψήφοι «της απόλυτης πλειοψηφίας των παρόντων βουλευτών, η oπoία δεν μπoρεί να είναι κατώτερη από τα δύo πέμπτα (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών» (δηλαδή από 120 βουλευτές).

Με απόφαση της Βουλής ορίζονται επίσης:

α) Ο αριθμός των μελών της Επιτροπής, η σύνθεση της οποίας αντανακλά τους υφιστάμενους συσχετισμούς. Δηλαδή, η κυβερνώσα πλειοψηφία θα έχει και την πλειοψηφία στην Επιτροπή.

β) Η χρονική «πρoθεσμία υπoβoλής τoυ σχετικoύ πoρίσματoς. H πρoθεσμία αυτή μπoρεί, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να παρατείνεται με ειδικές απoφάσεις της Oλoμέλειας της Boυλής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk