Το γνήσιο της υπογραφής και οι εταιρείες του κ.Τσίπρα

Πιθανώς, ο κ.Τσίπρας _ ή, εν πάση περιπτώσει, αυτοί που χειρίζονται τα θέματα αυτά για λογαριασμό του _ να μην θυμάται πότε δήλωσε τις εταιρικές συμμετοχές του εξ ου και η σύγχυση ημερομηνιών.

Πιθανώς, ο κ.Τσίπρας _ ή, εν πάση περιπτώσει, αυτοί που χειρίζονται τα θέματα αυτά για λογαριασμό του _ να μην θυμάται πότε δήλωσε τις εταιρικές συμμετοχές του εξ ου και η σύγχυση ημερομηνιών.

Πιθανώς_ ή μάλλον σίγουρα _ να έχει μεγαλύτερη σημασία πως, ούτως ή άλλως, ο κ.Τσίπρας παρέμεινε εταίρος στην «Αγνάντι ΟΕ» δύο χρόνια μετά την εκλογή του στη θέση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ το 2008.

Πιθανώς, τέλος, να εξηγούνται όλα αυτά διότι η υπογραφή του νυν Πρωθυπουργού στη σύσταση της «Αγνάντι ΟΕ» τον Ιούνιο του 2007 _ που είναι πανομοιότυπη με το γνωστό δείγμα υπογραφής του _ δεν ταυτίζεται με την υπογραφή στη μεταβίβαση του μεριδίου του στην αδερφή του τον Ιανουάριο του 2010.

Όποιοι πιάνονται από το τι γράφουν οι άλλοι, καλό είναι ξέρουν και ποιοι υπογράφουν τα επίμαχα κείμενα _ ιδίως αν είναι σφραγισμένα, χρονολογημένα και πρωτοκολλημένα.

Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, ΤΑ ΝΕΑ αναρτούν τα πλήρη κείμενα της σύστασης, της τροποποίησης και της λύσης της «Αγνάντι ΟΕ» μαζί με το κύριο άρθρο της σημερινής έντυπης έκδοσης.

Πατήστε το εικονίδιο για να δείτε τα έγγραφα:


ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ

Ενίοτε τα καμώματα της μέρας τα βλέπει η νύχτα και απορεί.
Χθες το πρωί, αντιδρώντας στο δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ», το Γραφείο Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στην «Αγνάντι ΟΕ» από το 2010. Ωστόσο, μέχρι το βράδυ, το Μέγαρο Μαξίμου είχε βρεθεί να διακινεί ατύπως δύο σελίδες από δήλωση πόθεν έσχες χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και χρονολογία.
Αυτό έγινε διότι τις προηγούμενες ώρες το 2010 είχε γίνει 2009. Ωστόσο, η συμμετοχή στην «Αγνάντι ΟΕ» δεν αναφερόταν ούτε στη μία ούτε στην άλλη δήλωση του κ. Τσίπρα που – και πριν από την ανάρτηση στο tanea.gr – ήταν προσβάσιμες σε όλους. Οπότε φθάσαμε, με τη βοήθεια προ πενταετίας δημοσιευμάτων που αλιεύθηκαν εν απελπισία, στο 2008. Στα ρεπορτάζ ο νυν Πρωθυπουργός εμφανιζόταν να δηλώνει ότι «είχε αποχωρήσει πλέον» από ομόρρυθμη εταιρεία. Μόνο που η πραγματική έξοδός του έγινε τον Ιανουάριο του 2010, όπως φαίνεται από το – σφραγισμένο και χρονολογημένο – συμφωνητικό που παρουσιάζουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Γιατί τόσο αργά;
Απορίας άξια είναι και η πλήρης απουσία της εταιρείας «Γ. Τσίπρας & Α. Τσίπρας ΟΕ», η οποία διαλύθηκε τον Οκτώβριο του 2008, από τις δηλώσεις πόθεν έσχες τού μετέπειτα Πρωθυπουργού. Ακόμη και από το αχρονολόγητο δίφυλλο που διακινήθηκε ως «πειστήριο» χθες. Ολα αυτά ενώ δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις ούτε για το ακίνητο της Σερίφου ούτε για τις φορολογικές δηλώσεις και τη δραστηριότητα εν γένει της «Αγνάντι».
Οι απαντήσεις του Γραφείου Πρωθυπουργού δίνουν αίσθηση αυτοσχεδιασμού. Η απουσία επίσημης τεκμηρίωσης εγείρει ερωτήματα για τη γνησιότητα των εγγράφων που διακινούνται ατύπως. Και η επιθετικότητα λειτουργεί ως προπέτασμα καπνού για αδιαφάνεια.
Ποιος ξέρει; Ισως από χθες μέχρι σήμερα το πόθεν έσχες που διακινεί το Μαξίμου να έχει αποκτήσει χρονολογία και να έχει αβγατίσει κλείνοντας τις τρύπες. Ισως η νύχτα να έχει γεννήσει και πρωτόκολλο. Το ευτύχημα είναι ότι η πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, στη χθεσινοβραδινή εσχατολογική ανακοίνωσή της κατά της ΝΔ, διαβεβαίωνε ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με τα πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού. Τουλάχιστον δεν θα επιχειρήσει να διορθώσει άλλο το παρελθόν, τραυματίζοντας περαιτέρω τις διαδικασίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk