5 – 10 Απριλίου
Εβδομάδα Επιστήμης στην Αθήνα


«ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ 100, ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Για τρίτη χρονιά το φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας Athens Science Festival διοργανώνεται στην Τεχνόπολη. Με εφετινό θέμα το «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη», το φεστιβάλ θα ανοίξει με μία μοναδική ομιλία –την «Πόσο Νεάντερταλ είμαστε;» –από τον πρώτο επιστήμονα που κατάφερε να αποκωδικοποιήσει ολόκληρο το γονιδίωμα του Νεάντερταλ, τον Σβάντε Πεέμπο, διευθυντή του Τμήματος Εξελικτικής Ανθρωπολογίας του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ της Γερμανίας. Για λεπτομέρειες και το πλήρες πρόγραμμα επισκεφθείτε το www.athens-science-festival.gr.
7 Απριλίου


Ανοιχτά δεδομένα δημοσίου τομέα


ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 45, ΑΘΗΝΑ
Η ΕΕΛ/ΛΑΚ, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νομικής Πληροφορικής της Νομικής Σχολής Αθηνών, διοργανώνει την Πέμπτη και ώρες 18.00-20.30 εκδήλωση με θέμα: «Ανοιχτό λογισμικό και δεδομένα δημοσίου τομέα». Αντικείμενό της η νέα ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία που δημιουργούν νέα δεδομένα στο δημόσιο δίκαιο. Σκοπός η ενημέρωση για τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν στα δημόσια δεδομένα και στο ανοιχτό λογισμικό, καθώς και για την πνευματική ιδιοκτησία αυτών. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα βρείτε στο https://ellak.gr/wp-content/uploads/2016/03/hmerida1-1.pdf.
9 Απριλίου


Νέα τμήματα Ρομποτικής στο ΝΟΗΣΙΣ


ΝΟΗΣΙΣ, 6ο ΧΛΜ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΡΜΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από το ερχόμενο Σάββατο ξεκινούν από την EDUACT στο ΝΟΗΣΙΣ τα νέα τμήματα Ρομποτικής για μαθητές Νηπιαγωγείου – Α’ Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα: Mini Cosmonaut (για μαθητές Νηπιαγωγείου – Α’ Δημοτικού), Tiny Astronaut (για μαθητές Β’ Δημοτικού – Δ’ Δημοτικού, αρχάριους και προχωρημένους), The Pluto Project (για μαθητές Ε’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου, αρχάριους και προχωρημένους).
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε το
https://events.noesis.edu.gr/booking/. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Ως τις 31 Μαΐου


Διαγωνισμός πράσινης ανάπτυξης


www.chrysalisleap.com
Η πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών Chrysalis LEAP ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του διαγωνισμού και του προγράμματός της για το 2016-2017. Μαθητές, φοιτητές, νέες επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, ερευνητές και όσοι ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση καλούνται να υποβάλουν τις ιδέες τους στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης ως τις 31 Μαΐου 2016, μέσω της ιστοσελίδας της Chrysalis LEAP (www.chrysalisleap.com). Οι 10 προκριθέντες θα περάσουν από διήμερο «bootcamp» και εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα τους προετοιμάσουν για τους τελικούς. Οι τρεις κορυφαίοι φιναλίστ θα διαγωνιστούν στον ευρωπαϊκό τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο Ταλίν της Εσθονίας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ