Τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Γιάννης Μουζάλας έχουν δώσει την ψυχή τους για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και έχουν καταφέρει πολλά, έχοντας διεθνοποιήσει το θέμα, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του Mega ο κ. Βίτσας τοποθετήθηκε ερωτηθείς για το ζήτημα που προέκυψε στην κυβέρνηση μετά την προχθεσινή τοποθέτηση του κ. Μουζάλα σε τηλεοπτική εκπομπή, κατά την οποία αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία».

«Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί ώστε να διαχειριστούμε το θέμα που αφορά όλη την Ευρώπη αλλά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα. Και η συνδρομή του Πάνου Καμμένου και του Γιάννη Μουζάλα στο κυβερνητικό έργο είναι απαραίτητη στην παρούσα φάση» πρόσθεσε σχετικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι πρέπει σήμερα όλοι να επικεντρωθούμε στη συζήτηση της Συνόδου ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό.

Σε ότι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι θα ακολουθηθούν όλες οι διπλωματικές διαδικασίες εισόδου ή εξόδου από τη χώρα για τις οδούς πέραν των νομίμων.

«Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους πρόσφυγες να φύγουν από την Ειδομένη, όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες», σημείωσε, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν εγκληματίες που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες και θα βρεθούν.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βίτσας τόνισε ότι οι 4.000 πρόσφυγες στον Πειραιά θα μπορούσαν να στεγαστούν σε κέντρα φιλοξενίας ακόμα και σήμερα.