Αντιπολίτευση: Αμεση υλοποίηση συμφωνηθέντων στο προσφυγικό

«Αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα η κρίση στην Ειδομένη θα μεταφερθεί, δυστυχώς πολύ γρήγορα στα μεγάλα αστικά κέντρα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανεπάρκεια που έδωσε αφορμή σε συζητήσεις και για την παραμονή στη Σένγκεν. «Ας συνέλθουν σήμερα πριν να είναι αργά» προειδοποίησε το Ποτάμι.

«Αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα η κρίση στην Ειδομένη θα μεταφερθεί, δυστυχώς πολύ γρήγορα στα μεγάλα αστικά κέντρα» αναφέρει το ΠαΣοΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανεπάρκεια που έδωσε αφορμή σε συζητήσεις και για την παραμονή στη Σένγκεν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ: «Τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης στη διαχείριση των προσφυγικών ροών εκδηλώνονται, όπως ήταν αναμενόμενο, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο στα βόρεια σύνορα μας.

» Αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα η κρίση στην Ειδομένη θα μεταφερθεί, δυστυχώς πολύ γρήγορα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

» Ήδη είχαμε τον πρώτο νεκρό μετανάστη. Η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι ακόμα μια φορά επικοινωνιακές συσκέψεις και συνεντεύξεις τύπου;

» Η ανεπάρκεια των πολιτικών του τελευταίου χρόνου, δίνει αφορμές για να ακούγονται όλο και περισσότερες φωνές στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αποβολή της χώρας μας από τον ενιαίο χώρο Σένγκεν.

» Και αυτές δεν αντιμετωπίζονται με την προχειρότητα των δηλώσεων της κυβερνητικής Εκπροσώπου. Χρειάζεται επί τέλους σοβαρή δουλειά.

» Η αφελής προσέγγιση των συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με όρους υποκειμενικής ηθικής και δικαιοσύνης είναι ατελέσφορη για τα εθνικά μας δίκαια ειδικά μάλιστα όταν συνδυάζεται με καθυστερήσεις στην υλοποίηση συμφωνιών που η ίδια η κυβέρνηση θεώρησε δική της επιτυχία. Αυτές οι καθυστερήσεις αύξησαν τη διαπραγματευτική ισχύ της Τουρκίας με περίτρανη απόδειξη τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής ΕΕ – Τουρκίας.

»Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τα συμφέροντα της χώρας μας, αλλά να προωθήσουμε και βιώσιμες λύσεις για το μείζον ανθρωπιστικό θέμα των προσφύγων.

» Τόσο με τις πρωτοβουλίες της προέδρου Φώφης Γεννηματά στην συνάντηση των αρχηγών των σοσιαλιστικών κομμάτων της ΕΕ, όσο και με την θετική μας στάση στο θέμα, στο πρόσφατο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Είναι ώρα η κυβέρνηση επί τέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, να υπερασπιστεί αποτελεσματικά το εθνικό συμφέρον.»

Το Ποτάμι σημειώνει ότι η αποκάλυψη ότι υπάρχει έγγραφο που κάνει λόγο για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, είναι ένα ηχηρό καμπανάκι κινδύνου.

«Προφανώς κάποιοι στην Ευρώπη ονειρεύονται ότι μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα ένα ατέλειωτο στρατόπεδο μεταναστών και προσφύγων. Όμως αυτό που δίνει τροφή σε αυτά τα σενάρια είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης.

» Καλούμε τον κ. Τσίπρα να αναθέσει σε κάποιον ικανό άνθρωπο τον συντονισμό όλων των δράσεων που έχουν συναποφασιστεί με τους εταίρους μας.

» Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Αυτό πρέπει να φωνάξουμε και να συνεργασθούμε με την Frontex για τη φύλαξή τους.

» Προειδοποιούμε προσωπικά τον κ.Τσίπρα ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν- έστω και προσωρινά -θα είναι μια τεράστια εθνική ήττα που θα απομονώσει ακόμη περισσότερο την χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

» Επιτέλους ας συνέλθουν. Ας συνέλθουν σήμερα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk