Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές στη ΝΔ όταν είμαστε έτοιμοι

Δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας της «γαλάζιας» κάλπης ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως δήλωσε, «οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι. Εάν δεν καταφέρουμε να γίνουν στο τέλος του 2015, θα γίνουν στις αρχές του 2016». Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο παροχής συναίνεσης προς την κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΔ δεν θα πρέπει να ζητά εκλογές γιατί δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει.

Δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας της «γαλάζιας» κάλπης ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως δήλωσε, «οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι. Εάν δεν καταφέρουμε να γίνουν στο τέλος του 2015, θα γίνουν στις αρχές του 2016».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Οι εκλογές θα γίνουν όταν θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με αξιόπιστες εταιρίες, οι οποίες θα υποδείξουν την ημερομηνία των εκλογών. Εάν δεν καταφέρουμε να γίνουν στο τέλος του 2015 θα γίνουν στις αρχές του 2016.

»Θα ήθελα οι εκλογές να είχαν γίνει, όμως, δεν θα ξαναβάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο.

» Μέχρι να εκλεγεί Πρόεδρος, η Νέα Δημοκρατία θα αντιπολιτεύεται με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Παράλληλα, απέρριψε τα σενάρια περί διάσπασης του κόμματος. «Θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο διάσπασης. Για να γίνει η Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να μάθει να ζει και με τις όποιες εσωτερικές διαφωνίες μέσα στο Κόμμα. Αυτό σημαίνει ένα πλαίσιο εσωκομματικής Δημοκρατίας πολύ διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει.».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παροχής συναίνεσης προς την κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει δεκανίκι μιας Κυβέρνησης που μας οδηγεί σε λάθος κατεύθυνση. Στις επιμέρους διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συμφωνούμε θα τις ψηφίζουμε.

»Η Κυβέρνηση ούτε μας θέλει ούτε τη θέλουμε! Εάν ο κ. Τσίπρας έχει ζήτημα πλειοψηφίας ας συγκροτήσει άλλη πλειοψηφία χωρίς εμάς. Εμείς είμαστε αντιπολίτευση.

»Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έγινε για να διαφωνήσει ο κ. Τσίπρας και να πάει μετά στην ΚΟ να τους ζητήσει να στηρίξουν. Πραγματική διάθεση συναίνεσης δεν υπάρχει.

»Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει, υποτίθεται, τη συναίνεση όμως δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής. Εάν ζητήσει συγνώμη θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα.»

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Δεν βλέπω ενδεχόμενο εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα πρέπει να επιζητά εκλογές γιατί δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk