Το EuroWorking Group επικυρώνει τη συμφωνία-Στη Βουλή το νομοσχέδιο

Μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, στις 01:20 της Τρίτης, το EuroWorking Group πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία με τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες. Τα μέτρα προωθούνται εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για τη δόση των 2+10 δισ. ευρώ την Παρασκευή, σε νέα συνεδρίαση του EWG με αυτοπρόσωπη παρουσία. Η τυπική έγκριση για την εκταμίευση αναμένεται τη Δευτέρα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, στις 01:20 της Τρίτης, το EuroWorking Group πρόκειται να επικυρώσει τη συμφωνία με τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες.

Τα μέτρα προωθούνται εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο προς ψήφιση στη Βουλή, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για τη δόση των 2+10 δισ. ευρώ την Παρασκευή, σε νέα συνεδρίαση του EWG με αυτοπρόσωπη παρουσία. Η τυπική έγκριση για την εκταμίευση αναμένεται τη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση επιδιώκει το σχετικό νομοθέτημα με όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις της συμφωνίας (κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί, γενόσημο, 100 δόσεις, ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση) να κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και απόψε ή το αργότερο την Τετάρτη προκειμένου η Βουλή να ψηφίσει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος είτε αργά την Πέμπτη είτε την Παρασκευή.

Η Διάσκεψη των Προέδρων, πρόκειται να συνεδριάσει στη 1 μετά το μεσημέρι προκειμένου να αποφασίσει για τον χρόνο και τη διαδικασία εισαγωγής του νομοσχεδίου προς συζήτηση και ψήφιση, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί την ψήφισή του ως κατεπείγον.

Έτσι, το σχέδιο νόμου, πιθανότατα θα εισαχθεί στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές την Τετάρτη προς επεξεργασία και την Πέμπτη στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο πριν συνεδριάσει για δεύτερη φορά την Παρασκευή το EuroWorking Group, όπως έχουν ζητήσει και οι Βρυξέλλες, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για την απελευθέρωση της δόσης των 2+10 δισ. ευρώ.

Την ερχόμενη Δευτέρα, παράλληλα με το Eurogroup, θα συνεδριάσει και ο ESM ο οποίος και θα δώσει την τυπική έγκριση για την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk