Για «τρικομματική κυβέρνηση» έκανε λόγο ο Γιάννης Πανούσης, σχολιάζοντας το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

«Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Διότι είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε ένα νομοσχέδιο και άλλο πράγμα να έχεις ένα συντονισμένο, συγκροτημένο άλλο κέντρο εξουσίας» εξήγησε στο Mega.

Ο κ. Πανούσης επισήμανε ότι όταν ο αιρθμός των όσων καταψηφίζουν τα νομοσχέδια είναι ίδιος, «πάει να πει πως έχεις ένα συγκροτημένο πυρήνα και αυτό δεν αλλάζει. Ή πρέπει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας».

Μίλησε για δύο διαφορετικούς κόσμους στον ΣΥΡΙΖΑ: «Πόσο μπορείς να την αντέξεις και να κρατήσει ενωμένο το κόμμα και να μη δημιουργήσει σύγχυση στην κοινή γνώμη» αναρωτήθηκε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι το θεωρεί βέβαιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Έξι μήνες ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβέρνησης διαπραγματευόταν ενώ δεν όφειλε να διαπραγματεύεται, όφειλε να δουλεύει, να κυβερνάει. Διαπραγματεύονταν και άνθρωποι, οι οποίοι ήταν αναρμόδιοι σε αυτόν τον τομέα. Τώρα αν τρεις μήνες έχουμε αυτό το μετέωρο βήμα, πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβη, στην ουσία έχεις εννιά μήνες που μια κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό.»

Πάντως, διευκρίνισε ότι ο ίδιος στο υπουργείο δεν έχει λάβει κάποια ειδοποίηση για πρόωρες εκλογές.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο αν υπήρχε σχέδιο από την Αστυνομία σε περίπτωση «Grexit», λέγοντας ότι η Αστυνομία «οφείλει να έχει κάθε φορά διάφορες εκδοχές».