Σκληρή κόντρα Μάρδα – ΠαΣοΚ για τα 80.000 ευρώ

Επίθεση κατά του Δ. Μάρδα εξαπέλυσε το ΠαΣοΚ απαντώντας στις αιχμές που άφησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατά βουλευτών του Κινήματος μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει μεταφέρει στο εξωτερικό 80.000 ευρώ.

Επίθεση κατά του Δ. Μάρδα εξαπέλυσε το ΠαΣοΚ απαντώντας στις αιχμές που άφησε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατά βουλευτών του Κινήματος μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει μεταφέρει στο εξωτερικό 80.000 ευρώ.

Η Χαριλάου Τρικούπη με ανακοίνωσή της κάλεσε σήμερα τον κ. Μάρδα να είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά θα αναφερθεί στο ΠαΣοΚ.

«Με τον κ. Μάρδα δεν είχαμε ασχοληθεί έως τώρα γιατί θέλαμε η κοινή γνώμη να παρακολουθεί απερίσπαστη το φεστιβάλ των επιπόλαιων και ανεύθυνων δηλώσεων του σε σχέση με τα ταμειακά διαθέσιμα και την εκπλήρωση των εσωτερικών και διεθνών υποχρεώσεων του δημοσίου. Ήδη έχει γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία των γραφικών δηλώσεων. Όλοι θα τον θυμούνται να του λείπουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το πρωί στο σπίτι του, αλλά να τα βρίσκει δυο ώρες αργότερα μόλις φτάνει στο γραφείο του», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος.

Τόνισε δε ότι από τη πρώτη στιγμή που ένα ΜΜΕ τον φωτογράφισε σε σχέση με εξαγωγή χρημάτων, ο ίδιος «όφειλε να δώσει την όποια απάντηση του, η οποία απομένει να τεκμηριωθεί και να αξιολογηθεί και όχι να οχυρώνεται πίσω από το πλεονέκτημα της ανωνυμίας που του παραχώρησαν δυο εφημερίδες της Θεσσαλονίκης».

Το Κίνημα εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός «επιτέθηκε στους βουλευτές του ΠαΣοΚ χθες που αναγκάστηκε λόγω Bild να μιλήσει» και «όχι στο Ποτάμι που υπέβαλε σχετική ερώτηση στη Βουλή» ή «στη ΝΔ που έκανε σχετικές σκληρές ανακοινώσεις».

Έκανε επίσης λόγο για «χαρακτηριστική συμπεριφορά περιπλανώμενου πολιτικού τυχοδιώκτη που θέλει να δώσει εξετάσεις νομιμοφροσύνης σε αυτούς που τον στεγάζουν τώρα πολιτικά».

Στην ανακοίνωσή του το ΠαΣοΚ σημείωσε ακόμη ότι όντως το Κίνημα «τον ‘προήγαγε’ μέχρι του επιπέδου του γενικού γραμματέα εμπορίου επί υπουργίας Ν. Χριστοδουλάκη και τον ‘αξιοποίησε’ ως διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Ανάπτυξης». Πρόσθεσε πάντως σε δηκτικό ύφος ότι το κόμμα «δεν πρόλαβε δυστυχώς να του εμπιστευθεί υπουργικές ευθύνες, αλλά τον εκπαίδευσε ώστε να επωφεληθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Μάρδα ότι «περιπλανήθηκε προεκλογικά στις όχθες του Ποταμιού» αλλά «ορθώς δεν βρήκε θέση στους συνδυασμούς του».

«Ευτυχώς ο κ. Τσίπρας είναι επιεικής με τους υπουργούς του και δεν θεώρησε κώλυμα τα περισπούδαστα άρθρα του ευρωπαϊστή κ. Μάρδα κατά βασικών προεκλογικών επαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε το ΠαΣοΚ.

Τι απαντά ο Δημήτρης Μάρδας

Πολιτικός τυχοδιωκτισμός είναι η μανία παραμονής στην εξουσία, κάτω από οποιουσδήποτε όρους, εισάγοντας Μνημόνια και σκληρά μέτρα λιτότητας. Το ΠΑΣΟΚ με ένα κείμενο, όλο εμπάθεια, εξακολουθεί την πολιτική των προσωπικών βολών εναντίον μου, που εγκαινίασε προ ημερών στη Βουλή.

Ως προς τη συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου, σύμφωνα με την οποία δήθεν μετέφερα 80 χιλιάδες ευρώ, τον Μάρτιο, στο Λουξεμβούργο και η οποία καταρρίπτεται με τα όσα αποδεικτικά στοιχεία προσκόμισα, εκεί το ΠΑΣΟΚ τηρεί σιγή ιχθύος, που δείχνει σε κάποιους πολλά!. Αρκέστηκε απλά να σχολιάσει την αργοπορημένη αντίδρασή μου στην ανώνυμη καταγγελία.

Αντί το ΠΑΣΟΚ να με καλεί να είμαι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις μου, καλύτερα να φροντίσει το ίδιο να είναι προσεκτικό στις ανακοινώσεις που βγάζει, ιδιαίτερα για θέματα που αφορούν την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης. Αναλυτικότερα, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), (αυτός είναι ο σωστός τίτλος του Οργανισμού και όχι αυτός που γράφει το ΠΑΣΟΚ!) του οποίου διετέλεσα διευθύνων σύμβουλος την περίοδο Οκτώβριος 2002 – Απρίλιος 2004, ανήκε τότε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και όχι στο Υπουργείο Ανάπτυξης, άρα η σύνδεση μου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο είναι σκόπιμα και προβοκατόρικα λανθασμένη. Από το βήμα της Βουλής έχω δηλώσει ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος όταν ανέλαβε υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε την παραίτηση μου από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, όπως και έγινε. Ως προς τα σχόλια για την πολιτική μου διαδρομή, το ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, του ΔΝΤ, του PSI και των σκληρών μέτρων λιτότητας, καλύτερα να είναι πιο προσεκτικό όταν σχολιάζει με βαρύγδουπες εκφράσεις περί πολιτικού τυχοδιωκτισμού, κενές ουσιαστικού περιεχομένου.

Ως προς τη θέση μου που έκαναν σημαία κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αναφορικά με την προσδοκία που εξέφρασα για την γρήγορη κάλυψη ενός ταμειακού κενού, που παρουσιάστηκε κάποιες ημέρες τον προηγούμενο μήνα, σημειώνονται τα ακόλουθα: Ας ξαναδιαβάσουν προσεκτικά τις δηλώσεις μου και να μη στέκονται μόνο στους τίτλους των ΜΜΕ, γιατί χάνουν την ουσία. Όποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης, κατείχε θέση ευθύνης στο Λογιστήριο του Κράτους, καθώς γνωρίζει από οικονομική διαχείριση, δεν άνοιξε το στόμα του στη Βουλή για να ασκήσει την οποιανδήποτε κριτική στο συγκεκριμένο θέμα. Αντίθετα άτομα που δεν έχουν την παραμικρή γνώση για την οικονομία, ή δε γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας ενός Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς θεωρούν ότι είναι ειδικοί επί παντός επιστητού θέματος και χωρίς να διαβάζουν τις δηλώσεις μου –αλλά μόνο τους τίτλους που τις συνόδευαν– εξέφρασαν άποψη. Αποτέλεσμα που δεν σχολιάστηκε: Το ταμειακό κενό που προσδοκούσαμε να καλύψουμε, τελικά υπερκαλύφθηκε προς έκπληξη πολλών, και αυτό δεν έγινε σε λίγες ώρες, όπως κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν, παραφράζοντας αποσπασματικά τις δηλώσεις μου, αλλά ως αποτέλεσμα πολλών ημερών, σκληρής δουλειάς και προσεκτικής ανάλυσης των δεδομένων του προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk