Τηλεφωνική επικοινωνία Βαρουφάκη – υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ

Tην υποστήριξη του αμερικανού υπουργού Οικονομικών κ. Λιού φέρεται να ζήτησε

Tην υποστήριξη του αμερικανού υπουργού Οικονομικών κ. Λιού φέρεται να ζήτησε ο έλληνας υπουργός κ. Γιάνης Βαρουφάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε τη συνομιλία αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει την τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ λεπτομέρειες θα δώσει τη Δευτέρα, μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο Mega.

Στο μεταξύ νέες δηλώσεις έγιναν από τον Λευκό Οίκο για την Ελλάδα. Και συγκεκριμένα σε ερώτηση δημοσιογράφου στον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου σχετικά με την αντίδραση των ΗΠΑ στη δήλωση της νέας κυβέρνησης ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές, ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν έχει απάντηση για τη διακοπή της συνεργασίας με την τρόικα.

Αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Έλληνα πρωθυπουργό προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια εργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Έλληνες σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η οικονομική και δημοσιονομική αστάθεια που «βλέπουν» στην Ευρώπη. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αστάθεια αυτή έχει επιπλοκές και επιπτώσεις τόσο στην αμερικανική οικονομία όσο και στην παγκόσμια οικονομία και γι’ αυτό θα συνεχίσουν να εργαζόνται στενά με την ΕΕ. Αυτό σημαίνει συνεργασία και με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, συνέχισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές ώστε να επανέλθει η Ελλάδα, η Ευρώπη και η παγκόσμια οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας. Διότι αυτό θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον και της αμερικανικής οικονομίας, πρόσθεσε.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk