πρόσωπα & νούμερα

Τα έσοδα των 20 κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων του κόσμου έφτασαν τα 6,2 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-2014, καταγράφοντας αύξηση της τάξης των 800 εκατ. ευρώ (14%)

Πρωταθλήτρια και στα έσοδα η Ρεάλ Μαδρίτης
Τα έσοδα των 20 κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων του κόσμου έφτασαν τα 6,2 δισ. ευρώ την περίοδο 2013-2014, καταγράφοντας αύξηση της τάξης των 800 εκατ. ευρώ (14%), σύμφωνα με τη 18η έκδοση του «Football Money League» της Deloitte.Για δέκατη χρονιά η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης «Football Money League» με έσοδα ύψους 549,5 εκατ. ευρώ. Η αύξηση του τζίρου για όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση των εσόδων από ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται από το αυξανόμενο ενδιαφέρον των τηλεθεατών, αλλά και την αύξηση των εσόδων από εισιτήρια και εμπορικά δικαιώματα.
Ευάγγελος Μυτιληναίος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίου
Το μόνο που χρειαζόμαστε για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι η πολιτική σταθερότητα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV ο κ. Μυτιληναίος.

«Αν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, έχουμε άμεσες ξένες επενδύσεις, έχουμε ελληνικές άμεσες επενδύσεις. Οπότε όλοι οι Ελληνες πρέπει να το υποστηρίξουν αυτό»
τόνισε χαρακτηριστικά.
Αριστείδης Μπελλές, διευθύνων σύμβουλος της Νηρεύς
Στην πώληση των δραστηριοτήτων της Τουρκίας προχώρησε η διοίκηση της εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών Νηρεύς. Σύντομα αναμένονται και οι εξελίξεις σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων της Νηρεύς.
Nικήτας Πρίντζος, πρόεδρος της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ
Την έκπληξη έκανε στον κλάδο της γαλακτοκομίας η συνεταιριστική επιχείρηση ΕΒΟΛ του Βόλου στη διάρκεια του 2014. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 10% – αυξήθηκε και ο όγκος των πωλήσεων -, ενώ τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 30%.
Τηλέμαχος Κιτσικόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων
Tη διακοπή της δραστηριότητας παραγωγής γυναικείων ενδυμάτων αποφάσισε η διοίκηση της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων, λόγω της φθίνουσας πορείας που παρουσιάζει η δραστηριότητα αυτή. Το τμήμα ενδυμάτων της εταιρείας στην Καβάλα θα επικεντρωθεί στην παραγωγή και εμπορία ενδυμάτων εργασίας.
Makro και Χαλκιαδάκης στον όμιλο Σκλαβενίτη
Ολοκληρώθηκε η απόκτηση από τη Σκλαβενίτης της δραστηριότητας της Makro Cash & Carry στην Ελλάδα μετά την πρόσφατη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Τον περασμένο Νοέμβριο η ελληνική αλυσίδα είχε ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας απόκτησης του συνόλου των μετοχών της Makro Cash & Carry, μέλους του γερμανικού ομίλου Metro Group. Η αξία επιχείρησης (enterprise value) της συναλλαγής ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της Makro ανήλθε σε 300 εκατ. ευρώ και απασχολεί περίπου 1.000 εργαζομένους. Eπίσης ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση ποσοστού 60% της κρητικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Χαλκιαδάκης από τον όμιλο Βερόπουλου στον όμιλο Σκλαβενίτη.
€3 εκατ. η αμοιβή της Singular Logic
Περίπου 300 επιπλέον υπαλλήλους απασχόλησε για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών η Singular Logic, οι οποίοι ήρθαν να προστεθούν στους 500 μόνιμους εργαζομένους της ώστε να μεταδοθούν έγκυρα και έγκαιρα τα αποτελέσματα των εκλογών. Με το βελτιωμένο software στις νομαρχίες βγήκαν για πρώτη φορά οι σταυροί των βουλευτών μέσα σε ένα 24ωρο. Η αμοιβή της Singular Logic ανήλθε στα 3 εκατ. ευρώ.
€4,63 εκατ. αποζημίωση για τη Reds
Το ποσό των 4,63 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο Δήμος Παλλήνης στην εισηγμένη εταιρεία Reds για αποζημίωση απαλλοτριωθείσης ακίνητης περιουσίας, που βρίσκεται στην πολεοδομική ενότητα 6 Τρίγωνο Κάντζα Δήμου Παλλήνης, εμβαδού 8.841,90 τ. μέτρων.
Ουκ αν λάβοις παρά της μη έχουσας
Με επιστολή της προς τους κατόχους τραπεζικών αξιογράφων η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου γνωστοποίησε πως δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι προτάσεις τους για αποζημιώσεις. Είχε προηγηθεί η κατάθεση αιτημάτων και προτάσεων από τον Σύνδεσμο Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων στην Κύπρο για την αποζημίωσή τους.
Η Τράπεζα Κύπρου σημειώνει στην επιστολή της ότι δεν φαίνεται να υπάρχει το αναγκαίο νομικό έρεισμα για να υποστηρίξει τα αιτήματα και κυρίως ότι η τράπεζα δεν έχει την απαιτούμενη οικονομική δυνατότητα για να προβεί σε τέτοιες διευθετήσεις. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου κ. Γιόζεφ Ακερμαν υπενθυμίζει στην επιστολή του τις τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί και η ίδια η τράπεζα επισημαίνοντας πως η βιωσιμότητά της είναι ακόμη σε κίνδυνο. «H βιωσιμότητα της τράπεζας εξαρτάται από αποφάσεις τρίτων, είτε ευρωπαϊκών, είτε κυπριακών θεσμικών οργάνων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται πως οι κάτοχοι αξιογράφων μπορούν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
€15 εκατ. για την Cardlink
H Quest Συμμετοχών ΑΕ προχώρησε στην απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Cardlink ΑΕ, το οποίο κατείχαν οι Alpha Bank ΑΕ (50%) και Eurobank-Ergasias ΑΕ (50%), έναντι συνολικού τιμήματος 15.000.000 ευρώ. Η Cardlink AE δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών δικτύου τερματικών POS για ηλεκτρονικές συναλλαγές με κάρτες πληρωμών. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η διεύρυνση του πελατολογίου με την προσθήκη και άλλων τραπεζών είναι οι δύο επόμενες κινήσεις που σχεδιάζει ο όμιλος Quest.
Από εφέτος ο φόρος υπεραξίας
Φόρο με συντελεστή 15% για την υπεραξία μετοχών και άλλων τίτλων θα κληθούν να πληρώσουν οι επενδυτές με την εφετινή φορολογική δήλωση για τις πωλήσεις τίτλων που πραγματοποίησαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2014.
Νέα γραμμή της easyJet για Ελλάδα
Η easyJet ανακοίνωσε ακόμη μία νέα γραμμή του δικτύου της προς την Ελλάδα για τη θερινή περίοδο 2015, από Λίβερπουλ προς το αεροδρόμιο της Ζακύνθου.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θέσεις για τη γραμμή αυτή είναι ήδη διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.easyJet.com, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους νέους επιβάτες να κανονίσουν από νωρίς τις διακοπές τους στην Ελλάδα, σε χαμηλές τιμές.

Στα 12,6 δισ. τα κεφάλαια των θεσμικών

Αύξηση κατέγραψαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια των θεσμικών επενδυτών (αμοιβαία, asset management, εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα και εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου) το 2014, καθώς διαμορφώθηκαν στα 12,59 δισ. ευρώ έναντι 11,68 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013. Κατά 12,8% αυξήθηκαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια του asset management και κατά 39,5% το σύνολο της περιουσίας στις εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα. Οσον αφορά την αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων, το 2014, έκλεισε με μικρή μείωση του συνολικού ενεργητικού αμοιβαίων κεφαλαίων κατά 3,3% από την αρχή του έτους και διαμορφώθηκε σε 6,047 εκατ., έναντι 6,253 εκατ. αντίστοιχα. Το τέταρτο τρίμηνο του έτους έκλεισε με συνολικές εκροές ύψους 116 εκατ., οφειλόμενες κυρίως σε εκροή κεφαλαίων στις κατηγορίες των Ομολογιακών και Μετοχικών ΑΚ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk