Πονοκέφαλος για τις εταιρείες η πτώση της τιμής του πετρελαίου

Η συνεχής πτώση της τιμής του πετρελαίου (περισσότερο από 60% τους τελευταίους έξι μήνες, σε λιγότερο από 50 δολάρια το βαρέλι)

Η συνεχής πτώση της τιμής του πετρελαίου (περισσότερο από 60% τους τελευταίους έξι μήνες, σε λιγότερο από 50 δολάρια το βαρέλι) έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές εταιρείες, οι οποίες αναγκάζονται να κάνουν περικοπές σε θέσεις εργασίας, να τερματίσουν επιχειρήσεις άντλησης και να μειώσουν τους προϋπολογισμούς των έργων.
Η βρετανική εταιρεία Tullow Oil ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μειώσει τις δαπάνες επένδυσης και άντλησης κατά 2,2 δισ. δολάρια, καθώς τα οικονομικά στοιχεία της για το 2014 θα είναι μάλλον απογοητευτικά. Η εταιρεία περιμένει μεικτό κέρδος της τάξεως των 600 εκατ. δολαρίων το 2014 (από 1,4 δισ. δολάρια το 2013) και έσοδα μειωμένα κατά 400 εκατ. δολάρια.
Η BP γνωστοποίησε την πρόθεσή της να απολύσει 200 εργαζομένους και 100 εργολάβους από τις εργασίες της στη Βόρεια Θάλασσα, ενώ η Shell δήλωσε ότι αποσύρεται από τα σχέδιά της να κατασκευάσει με την Qatar Petroleum ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια πετροχημικών παγκοσμίως, αξίας 6,5 δισ. δολαρίων. Τέλος, η Premier Oil ανακοίνωσε μείωση κατά 40% των δαπανών για το 2015 και περιορισμό των οικονομικών στόχων κατά 300 εκατ. δολάρια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk