Ευρωζώνη: Σταθεροποιείται ο ιδιωτικός τομέας το Δεκέμβριο

Σταθεροποίηση καταδεικνύουν τα στοιχεία για τις δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Markit. Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ της Markit διαμορφώθηκε το Δεκέμβριο στις 51,7 μονάδες καταγράφοντας άνοδο από τις 51,1 του Νοεμβρίου, που ήταν και το χαμηλότερο επίπεδο 16 μηνών.

Σταθεροποίηση καταδεικνύουν τα στοιχεία για τις δραστηριότητες του ιδιωτικού τομέα στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Markit.

Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ της Markit διαμορφώθηκε το Δεκέμβριο στις 51,7 μονάδες καταγράφοντας άνοδο από τις 51,1 του Νοεμβρίου, που ήταν και το χαμηλότερο επίπεδο 16 μηνών.

Ο δείκτης δραστηριοτήτων για τον κλάδο μεταποίησης ενισχύθηκε στις 50,8 μονές, ενώ ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών, ενισχύθηκε στις 51,9 μονάδες από 51,1 το Νοέμβριο.

Ο συνολικός δείκτης ΡΜΙ της Γερμανίας υποχώρησε το Νοέμβριο στις 51,4 μονάδες, από 51,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο γαλλικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 47,9 μονάδες.

Σύμφωνα με την Markit τα στοιχεία για την μεταποίηση και τις υπηρεσίες στη ζώνη του ευρώ δείχνουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης κατά το τέταρτο τρίμηνο 2014 θα διαμορφωθεί στο 0,1%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk