Εγκαινιάστηκε η νέα γραμμή παραγωγής ψωμιού της Elbisco

Εγκαινιάστηκε η νέα γραμμή παραγωγής ψωμιού στο εργοστάσιο της Elbisco στο Πικέρμι, ύψους 5 εκατ. ευρώ που αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος της βιομηχανίας, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Εγκαινιάστηκε η νέα γραμμή παραγωγής ψωμιού στο εργοστάσιο της Elbisco στο Πικέρμι, ύψους 5 εκατ. ευρώ που αποτελεί μέρος του επενδυτικού προγράμματος της βιομηχανίας, συνολικού ύψους 17 εκατ. ευρώ.

«Η νέα, υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής υπηρετεί τη στρατηγική της εταιρείας για περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της στην κατηγορία του επώνυμου ψωμιού σε φέτες, με τη μάρκα Κρις Κρις, αλλά και ενίσχυση της παρουσίας της στην κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Το κόστος της επένδυσης καλύφθηκε κατά 15% στο πλαίσιο στήριξης που παρέχει ο Επενδυτικός Νόμος 3908/2011», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νότης Μηταράκης τόνισε: «Σε αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο οικονομικό περιβάλλον, που βρίσκεται η χώρα μας και καθώς βγαίνουμε πλέον από τη δίνη της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης, είναι όχι μόνο παρήγορο, αλλά και εξαιρετικά ελπιδοφόρο να ολοκληρώνονται σημαντικά επενδυτικά σχέδια. Είναι σημαντικό όχι μόνο γιατί διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας, αλλά γιατί δημιουργούν το υπόβαθρο για την αύξηση της απασχόλησης, της παραγωγής και των εξαγωγών, που τόσο ανάγκη έχει η Ελληνική οικονομία.

Το οικονομικό μοντέλο της χώρας αλλάζει. Από ένα μοντέλο που στηριζόταν στα δανεικά, στην κατανάλωση και τη δημόσια δαπάνη σε ένα μοντέλο που στηρίζεται στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στην ανταγωνιστικότητα, στον ιδιωτικό τομέα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά πλέον.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Elbisco , κ. Δημοσθένης Ραμαντάνης αναφέρθηκε στη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Κάθε μια από τις επενδύσεις που υλοποιούμε, είναι για εμάς ένα βήμα προς το αύριο. Ένα βήμα προς τη διασφάλιση της υγιούς και δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας μας στο μέλλον. Εμείς, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Με τη στήριξη των μετόχων μας, με σύγχρονες δομές και με την αφοσιωμένη δουλειά των εργαζομένων μας, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε. Να δημιουργούμε διαρκώς νέα προϊόντα, που συνδυάζουν την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον τομέα των τροφίμων, με τις διατροφικές συνήθειες και τις επιθυμίες των πελατών μας.

Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε νέες αγορές, να συνεισφέρουμε στην εθνική οικονομία και στην ανάπτυξη της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με σεβασμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική οικογένεια, στην ελληνική κοινωνία.»

Η Elbisco διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα σήματα στην Ελλάδα, όπως Κρις Κρις, Elite, Αλλατίνη, Βοσινάκη και Forma.
Το 99% του κύκλου εργασιών της ELBISCO δημιουργείται από προϊόντα που παράγει στην Ελλάδα, ενώ εξάγει σε περισσότερους από 20 διεθνείς προορισμούς. Στην Elbisco απασχολούνται συνολικά 780 εργαζόμενοι. Το 2013 ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ. Από το 2008, παρά τις συνθήκες ύφεσης, η εταιρεία έχει πετύχει συνολική αύξηση των μικτών εσόδων της κατά 15%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 50%.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk