Δυσανάλογη και υπερβολική χαρακτηρίζουν ξένοι αναλυτές την υποχώρηση του ελληνικού χρηματιστηρίου κατά 21% τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις.

Το CNBC σε σημερινό του δημοσίευμα φιλοξενεί απόψεις αναλυτών, αλλά και του προέδρου της ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλου, σύμφωνα με τους οποίους η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο και η τρέχουσα εικόνα των αγορών δεν αποτυπώνει αυτή την πρόοδο.

Ο Κώστας Μποτόπουλος μιλώντας στο CNBC ανέφερε πως η αντίδραση της αγοράς σε αυτό το «νέο επίπεδο» της πολιτικής αβεβαιότητας είναι μια μεγάλη υπερβολή.

«Η Ελλάδα έχει διανύσει πολύ δρόμο. Έχουν κάνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλύσουν το τελευταίο κομμάτι του παζλ. Οι κίνδυνοι είναι σοβαροί, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι μια υπερβολή (over-exaggeration)» δήλωσε στο πρακτορείο ο Ναέμ Ασλάμ, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην AvaTrade.

Ο ίδιος τόνισε πως η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί επενδυτική ευκαιρία. «Η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο ήταν πίσω στο 2010. Αν η ίδια κυβέρνηση παραμείνει, αυτό θα είναι μια ευκαιρία. Σε αυτή την περίπτωση κατά το επόμενο έτος θα εισρεύσουν πολλά χρήματα στην Ελλάδα, τα οποία θα οδηγήσουν υψηλότερα τη χρηματιστηριακή αγορά».