Μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών στην Κομοτηνή από τον Γερμανό

Το πιο σύγχρονο ανακυκλωτήριο μπαταριών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ξεκινά τη λειτουργία του στην Κομοτηνή από την Sunlight Recycling, συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού.

Το πιο σύγχρονο ανακυκλωτήριο μπαταριών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ξεκινά τη λειτουργία του στην Κομοτηνή από την Sunlight Recycling, συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού.
Η νέα εργοστασιακή μονάδα θα δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας, θα συμβάλλει στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας, θα εξασφαλίσει πρώτη ύλη για την εταιρεία Συστήματα Sunlight και ως εκ τούτου θα μειώσει την εκροή συναλλάγματος ύψους 40 εκατ ευρώ σε ετήσια βάση.
Η επένδυση υλοποιείται σε έκταση 42 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και αποτελεί επιχειρηματική εξέλιξη της Συστήματα Sunlight.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με δυνατότητα ανακύκλωσης 30.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως, η Sunlight Recycling, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ελλάδα και την πιο σύγχρονη τεχνολογικά και περιβαλλοντικά μονάδα στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, μέσα από τη νέα μονάδα επιτυγχάνεται η συλλογή και συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου, η ανακύκλωσή τους με βάση διεθνή πρότυπα ποιότητας και η μελλοντική αξιοποίησή τους από τη Συστήματα Sunlight για την παραγωγή νέων μπαταριών στην Ελλάδα.
Η νέα επένδυση της Sunlight, στον τομέα της ανακύκλωσης, συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη των καθορισμένων περιβαλλοντικών στόχων της Ελλάδας κι ενδυναμώνει την εγχώρια προστιθέμενη αξία, προάγοντας την εξωστρέφεια της χώρας. Παράλληλα, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και μειώνει σημαντικά την ποσότητα εισαγόμενου μολύβδου από την Ελλάδα, συμβάλλοντας στη μείωση της εκροής συναλλάγματος κατά 40 εκατ. ευρώ.
Μέσα από τη λειτουργία της νέας μονάδας, ενισχύεται η περιοχή της Κομοτηνής που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από τη ραγδαία αποβιομηχάνιση. Ενδεικτικά μέχρι το 2001 λειτουργούσαν στην περιοχή περίπου 100 εργοστάσια, ενώ σήμερα λειτουργούν λιγότερες από δέκα βιομηχανικές μονάδες. Με το άνοιγμα του νέου εργοστασίου από τη Sunlight Recycling δημιουργούνται θέσεις εργασίες για 50 οικογένειες και δίνεται μία σοβαρή «ένεση επιχειρηματικότητας» στην περιοχή.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk