Κουβέλης με τις διοικήσεις Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη με τα μέλη των διοικήσεων των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, το μεσημέρι της Τετάρτης σε αίθουσα της Βουλής. Στη συνάντηση ετέθησαν όλα τα θεσμικά θέματα που απασχολούν τον δικαστικό χώρο, καθώς και το ζήτημα της ταχύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη με τα μέλη των διοικήσεων των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων, το μεσημέρι της Τετάρτης σε αίθουσα της Βουλής.

Στη συνάντηση ετέθησαν όλα τα θεσμικά θέματα που απασχολούν τον δικαστικό χώρο, καθώς και το ζήτημα της ταχύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων δεν προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από την πλευρά του τόνισε ότι «υπάρχει το τεράστιο θέμα απονομής της Δικαιοσύνης, με την έννοια ότι οι ελλείψεις που υπάρχουν, διαμορφώνουν απαράδεκτες συνθήκες απονομής της, με αποτέλεσμα να έχουμε και καθυστέρηση στη έκδοση αποφάσεων και βεβαίως και άλλες δυσλειτουργίες οι οποίες επί της ουσίας δεν υπηρετούν το αίτημα της παροχής έννομης προστασίας των πολιτών».

Επίσης, ο κ. Κουβέλης είπε ότι οι δικαστές πρέπει να παραμείνουν ανεξάρτητοι. «Πρέπει να μείνουν τηρητές των εγγυήσεων του κράτους Δικαίου και βεβαίως να απονέμουν την Δικαιοσύνη στη βάση όσων ο νόμος και το Σύνταγμα επιτάσσουν. Και αυτό υπηρετεί τους πολίτες, υπηρετεί τη ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας συνολικότερα», υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk