Ο κορεσμός στην αγορά των tablets ανάσα για τις πωλήσεις υπολογιστών

Η παγκόσμια αγορά των φορητών (laptop) και σταθερών υπολογιστών (PC) σημειώνει βελτίωση

Η παγκόσμια αγορά των φορητών (laptop) και σταθερών υπολογιστών (PC) σημειώνει βελτίωση έπειτα από οκτώ δύσκολα συνεχή τετράμηνα ενώ ταυτόχρονα η εκρηκτική αύξηση στις πωλήσεις των tablets φτάνει σε σημείο κορεσμού.
Τάδε έφη η αμερικανική εταιρεία ερευνών και πληροφοριών για τον κλάδο της τεχνολογίας Gartner στην τελευταία έκθεσή της για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της τρέχουσας χρονιάς. Σύμφωνα με τους αναλυτές τις εταιρείας, η μείωση των πωλήσεων που έχει στοιχειώσει την παγκόσμια αγορά των PC τα τελευταία χρόνια επιβραδύνεται σημαντικά, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των αγορών από τις επιχειρήσεις.
Οι αποστολές υπολογιστών το τρίτο τρίμηνο έφτασε τα 79,4 εκατ., καταγράφει η έρευνα της συμβουλευτικής φίρμας, μόλις 0,5% μείωση από την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Μια δεύτερη έρευνα, αυτή τη φορά της IDC, τοποθετεί τη μείωση στο 1,7% με την πρότερη εκτίμηση να φτάνει το 4,1%. «Η μετάβαση από τα PC στα tablets έχει αρχίσει να ξεθωριάζει καθώς η διείσδυση των κινητών συσκευών έχει φτάσει στο 40%-50%» τόνισε ο επικεφαλής αναλυτής της Gartner, Μικάκο Γκιταγκάουα.
Kερδισμένοι της επιβράδυνσης της ύφεσης των πωλήσεων είναι οι πέντε μεγαλύτεροι κατασκευαστές υπολογιστών στον κόσμο – Lenovo, HP, Dell, Acer και Asus -, οι πωλήσεις των οποίων καλύπτουν τα 2/3 της αγοράς. Αντιθέτως, οι μικρότεροι παραγωγοί είδαν τις πωλήσεις τους να βυθίζονται ακόμη περισσότερο κατά 15,5% σε σύγκριση με το 2013.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το θετικό πρόσημο των αποτελεσμάτων οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δραστηριότητα των επιχειρήσεων οι οποίες ανανεώνουν τα λειτουργικά τους συστήματα και κατ’ επέκταση και τους υπολογιστές. Επιπλέον, η διάδοση των φθηνών υπολογιστών σε σχέση με τα ακριβά tablets έδωσε ώθηση στη στροφή των καταναλωτών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk