ΜΕΒΓΑΛ: Στις εξαγωγές το βάρος της προσπάθειας

Εμφαση στην εξαγωγική της προσπάθεια δίνει η βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία Μεβγάλ ΑΕ, επιχειρώντας να αντισταθμίσει τις απώλειες που έχει από την εσωτερική αγορά. Όπως επισημαίνει η εταιρεία οι προσπάθειες της ευοδώνονται και μάλιστα εντυπωσιακά. Στο εννιάμηνο του 2014 η αξία των εξαγωγών της Μεβγάλ αντιστοιχούν στο 25% των συνολικών της πωλήσεων, ενώ «ανοίγει» νέες αγορές και λιανεμπορικές αλυσίδες, τόσο με επώνυμα, όσο και με private-label προϊόντα.
Ειδικότερα οι εξαγωγές στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014 αυξήθηκαν κατά 5%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Μεγάλη άνοδος καταγράφει στις εξαγωγές στραγγιστού γιαουρτιού σε ποσοστό 32,2%, ενώ οι συνολικές εξαγωγές γιαουρτιού είναι αυξημένες κατά 30,4%. Ειδικά στο λευκό στραγγιστό γιαούρτι οι εξαγωγές στο πρώτο οκτάμηνο του 2014 είναι αυξημένες κατά 57,4% σε καθαρή αξία και κατά 54,2% σε κιλά, σε σχέση με το πρώτο οκτάμηνο του 2013.
Η εταιρεία είναι πλέον παρούσα σε 32 ξένες αγορές, και στις πέντε ηπείρους, και ειδικότερα σε πολλές χώρες της Eυρώπης, όπως Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία και Ισπανία, αλλά και στις ΗΠΑ, Αυστραλία και αλλού. Τελευταία προσθήκη στον κατάλογο των χωρών που διαθέτει προϊόντα της είναι η αγορά της γειτονικής Σερβίας. Ακόμη, η Μεβγάλ έχει εισέλθει στη Νορβηγία και ευρύτερα στις Σκανδιναβικές χώρες με προϊόντα γιαούρτης και φέτα ΠΟΠ.
Τα προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ βρίσκονται τοποθετημένα στα ράφια των μεγαλύτερων και πιο αναγνωρισμένων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ παγκοσμίως, όπως ASDA, SPAR (Ιταλία, Αυστρία), AUCHAN (Γαλλία), Metro (Γερμανία, Ισπανία), REWE (Γερμανία), ICA (Νορβηγία, Σουηδία και Δανία), DANSK GROUP (Σκανδιναβία), COSTCO (Αμερική, Αγγλία και Ιαπωνία) και EL CORTE INGLES (Ισπανία και Πορτογαλία). Παράλληλα η εταιρεία παράγει πολλά προϊόντα private label για λογαριασμό ισχυρών αλυσίδων στη Μ. Βρετανία, στην Αυστρία, στη Σκανδιναβία, στην Ουκρανία κ.α.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk