Η ανάγκη να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες θα διασφαλίζουν τόσο τους έλληνες επιχειρηματίες, όσο και τους ρώσους επισκέπτες σε ό,τι αφορά τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία που διέκοψαν τη λειτουργία τους επισημάνθηκε στη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού κυρίας Ολγας Κεφαλογιάννη και του ρώσου πρέσβη στην Αθήνα κ. Andrey M. Maslov.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε στο υπουργείο, συζητήθηκε επίσης η ενίσχυση των σχέσεων και οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης της τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και Ρωσίας και εξετάστηκαν θέματα για περαιτέρω ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό και την προσέλκυση ρώσων τουριστών.

Ειδικότερα, η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις προσεκτικές κινήσεις που έγιναν από ελληνικής πλευράς για να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στις δυο χώρες, με αφορμή τη χρεοκοπία των τουριστικών πρακτορείων. Τόνισε επίσης ότι, η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη ρωσική αγορά για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και επιδιώκει την εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε, μέσω του ρώσου πρέσβη, την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας, αρμόδια για θέματα τουρισμού κυρία Αλλα Μαλίνοβα να επισκεφθεί την Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της συνάντησης των αρμόδιων για τον τουρισμό υπουργών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου, στον οποίο η Ελλάδα ασκεί την Προεδρία για το τρέχον εξάμηνο.