Την άποψη ότι «τα τελευταία 20 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις κρύβονται στην σκιά των ισχυρών συμφερόντων της παράνομης διακίνησης καυσίμων φοβούμενοι να συγκρουστούν μαζί τους, επικεντρώνοντας μονίμως το φαινόμενο στους πρατηριούχους και σε λήψη αποφάσεων επικοινωνιακού χαρακτήρα», εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα.

Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει πως μετά τις καταγγελίες της στις 2 Σεπτεμβρίου σχετικά με την εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων εισροών-εκροών σε όλα τα στάδια διάθεσης και διακίνησης των καυσίμων για τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης, συνεδρίασε η Διυπουργική Επιτροπή και δόθηκαν μέσω συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, στοιχεία για την πρόοδο εγκατάστασης του συστήματος εισροών – εκροών και την επικρατούσα κατάσταση, μόνον όμως σε ότι αφορά στο χώρο των πρατηρίων.

Η Ομοσπονδία αναφέρει πως για άλλη μία φορά αφέθηκε να αιωρείται στην κοινή γνώμη, ότι οι πρατηριούχοι ευθύνονται για την παράνομη διακίνηση καυσίμων (λαθρεμπόριο κ.λπ.) και για την απώλεια δημοσίων εσόδων 1 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ επικρίνει τον επικεφαλής της ΓΓΠΣ για το ότι έδωσε λίστα 1.375 πρατηρίων από τα 5.500 πανελλαδικά, προτρέποντας τους καταναλωτές να προμηθεύονται καύσιμα μόνον από τα πρατήρια της λίστας.

«Συμπέρασμα: Από τώρα και στο εξής πλέον, με μία απλουστευμένη λογική των Διοικούντων, η συνέχιση της παράνομης διακίνησης καυσίμων είναι ευθύνη εκτός των πρατηριούχων και όλων των καταναλωτών», σημειώνει η ανακοίνωση.