Την Παρασκευή 11 Ιουλίου ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης μίλησε στον Βασίλη Αδαμόπουλο{{{ audio1 }}}

Για Κουβέλη:

«Αυτό που έκανε ήταν λάθος. Με την ιστορία και την εντιμότητα που έχει ο Φώτης Κουβέλης, κάνει λάθος να ασχολείται με τη ΔΗΜΑΡ. Θα έπρεπε δηλαδή τη ΔΗΜΑΡ να την αφήσει, να ορίσει ένα διάδοχο, μια επιτροπή για να κάνει όσα είπαμε στη ΔΗΜΑΡ και ο ίδιος να ανεβεί ένα σκαλί παραπάνω και να ασχοληθεί λίγο με τη σοσιαλιστική δημοκρατική παράταξη.

Θα είναι λάθος για τον Φώτη Κουβέλη στο συνέδριο να ζητήσει τη μη αποδοχή της παλιάς του παραίτησης και ταυτόχρονα να είναι υποψήφιος στη νέα εποχή. Θα είναι λάθος δικό του, δεν είναι θέμα εάν θα ψηφιστεί ή όχι. Έχουμε την κρίσιμη κατάσταση της δημιουργίας ενός χώρου. Όλοι οι επιμέρους χώροι της κεντροαριστεράς, Λοβέρδος, ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, ένα κομμάτι της Λούκας Κατσέλη, θα ήθελαν τον Φώτη Κουβέλη αρχηγό αυτής της κίνησης. Εάν ο ίδιος εμμένει να διαχειρίζεται το 1% με συγκρούσεις, αποχωρήσεις και με διαγραφές είναι θέμα επιλογής δικής του.»

Για συνεργασίες:

«Η ΔΗΜΑΡ ούτε πρέπει να συγχωνευτεί με το ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, ούτε πρέπει να μείνει μόνη της σε μια γωνιά. Πρέπει να δυναμώσει η ίδια, να δυναμώσει την κεντροαριστερά και όταν συμβεί αυτό μετεκλογικά και εφόσον ο ελληνικός λαός, απ’ ότι φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, δώσει στο ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη θέση, τότε η ΔΗΜΑΡ να συμβάλλει σε αυτό που λέει κυβερνώσα αριστερά.

Εγώ δεν φεύγω από τη ΔΗΜΑΡ να πάω σε άλλο κόμμα, σπίτι μου θα πάω, το έχω δηλώσει εδώ και έξι μήνες και δεν με ενδιαφέρει η πολιτική, εγώ είμαι δάσκαλος. Η ΔΗΜΑΡ μόνη της δεν πρέπει να μείνει, η ΔΗΜΑΡ δεν πρέπει να συγχωνευτεί, πρέπει να βοηθήσει να φτιαχτεί η κεντροαριστερά και μετά τις εκλογές θα δούμε τι θα κάνουμε. Επειδή όμως φαίνεται, πως μετά τις εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και επειδή μιλάμε για κυβερνώσα αριστερά, η φυσιολογική πορεία των πραγμάτων είναι να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτή η χώρα να δει το άλλο μοντέλο διακυβέρνησης.»