ΥΛΙΚΑ (για άτομα)

8 φέτες πανσέτας

8 φτερούγες κοτόπουλου

8 κεμπάπ (έτοιμα από τον κρεοπώλη)

8 χοιρινά καλαμάκια (έτοιμα από τον κρεοπώλη)

8 πίτες για σουβλάκια

ρίγανη

αλάτι

πάπρικα γλυκιά

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2-3 ντομάτες, σε ροδέλες

1 κρεμμύδι, σε ροδέλες

Για τη μαρινάδα μπάρμπεκιου (για την πανσέτα και το κοτόπουλο)

1 φλ. κέτσαπ

½ κ.γ. ταμπάσκο

1 κ.σ. ξίδι

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ. μέλι

Για το τζατζίκι

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

½ σκελίδα σκόρδο

½ αγγούρι, τριμμένο και στυμμένο

2-3 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο

½ φλ. ελληνικού καφέ έ.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξίδι

αλάτι

Για το ντιπ μαγιονέζας – μουστάρδας

1 φλ. μαγιονέζα

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγουμένη, φτιάχνουμε τη μαρινάδα μπάρμπεκιου, ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ την κέτσαπ, το ταμπάσκο, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μέλι. Βυθίζουμε την πανσέτα και το κοτόπουλο, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Την επομένη, ετοιμάζουμε το τζατζίκι και το ντιπ μαγιονέζας – μουστάρδας, ανακατεύοντας καλά σε δύο ξεχωριστά μπολ τα υλικά για το καθένα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τις πίτες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια.

Βγάζουμε την πανσέτα και τις φτερούγες του κοτόπουλου από τη μαρινάδα, στραγγίζουμε και ψήνουμε μαζί με τα υπόλοιπα κρεατικά στο γκριλ του φούρνου (ή στα κάρβουνα) για μερικά λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρουν χρώμα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο ξύλινο πλατό. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, μαϊντανό και γλυκιά πάπρικα την ντομάτα και το κρεμμύδι και συνοδεύουμε τα κρεατικά, μαζί με τις πίτες, το τζατζίκι και το ντιπ μαγιονέζας – μουστάρδας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.