Αλ.Παπαδόπουλος στο ΒΗΜΑ:Οι λαϊκιστές να αποκλεισθούν από τη Κεντροαριστερά

O πρώην υπουργός Οικονομικών και στέλεχος του ΠαΣοΚ κ. Aλέκος Παπαδόπουλος ένιωσε την ανάγκη να παρέμβει στον διάλογο που ήδη διεξάγεται για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

O πρώην υπουργός Οικονομικών και στέλεχος του ΠαΣοΚ κ. Aλέκος Παπαδόπουλος ένιωσε την ανάγκη να παρέμβει στον διάλογο που ήδη διεξάγεται για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:


«Για να είναι επωφελής για τη χώρα η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς επιβάλλεται ο αποκλεισμός των πρώην και νυν λαϊκιστών όλων των κομμάτων που θα συμμετέχουν. Διαφορετικά το εγχείρημα δεν έχει νόημα».


«Αλλοθι δεν υπήρξαν για κανέναν» αναφέρει στο νέο του βιβλίο «Πολεμώντας τον επόμενο πόλεμο»

Ενας από τους πεισματικά απόντες της δημόσιας σκηνής, ο Αλέκος Παπαδόπουλος – υπουργός Οικονομικών της πετυχημένης σταθεροποίησης της δεκαετίας του ΄90, υπουργός Εσωτερικών την εποχή των μεταρρυθμίσεων («Καποδίστριας», δημιουργία των ΚΕΠ), υπουργός Υγείας με πολύκροτη παραίτηση την δεκαετία του 2000 – επανέρχεται με ένα νέο βιβλίο.

Με τον εύγλωττο τίτλο «Πολεμώντας τον επόμενο πόλεμο: Ύστερη γνώση για το μέλλον» ο Αλέκος Παπαδόπουλος αναζητά δρόμους για το αύριο -για να πολεμήσουμε τον επόμενο και όχι, όπως πάντα, τον προηγούμενο πόλεμο- φέρνοντας στο φως άγνωστα έως τώρα κείμενά του προς τους Κώστα Σημίτη (1996) και Γιώργο Παπανδρέου (2004), ενώ προσπαθεί να δείξει ότι «άλλοθι δεν είχε κανείς» για τα όσα συνέβησαν στην χώρα.

Όσο για τις σημερινές επιλογές της χώρας είναι «κρίσιμες και προπαντός δεν είναι εύκολες. Για αυτό τα κηρύγματα ευκολίας των ημερών κάνουν κακό στην χώρα. Τα δεινά της εποχής μας δεν χρειάζονται παραμορφωτικούς καθρέφτες. Ο λαός μας δεν μπορεί να γίνεται συνεχώς αντικείμενο εκμετάλλευσης και καπηλείας από κείνους που επιδίδονται στην επιτηδευμένη επεξεργασία της πληροφόρησης και από άλλους που επιδίδονται σε λαϊκιστικές θωπείες. Αυτό το πληρώνουμε ήδη ακριβά», αναφέρει.

«Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η Εθνική Συνεννόηση όλων των πολιτικών, οικονομικών, πνευματικών και κοινωνικών δυνάμεων της χώρας, όπως συμβαίνει σε όλες τις σοβαρές κοινωνίες» επισημαίνει το πρώην στέλεχος του ΠαΣοΚ, ενώ εύχεται η εθνική συνεννόηση να μην γίνει από ανάγκη πάνω στα συντρίμμια που θα προκαλέσει μια νέα εθνική ασυνεννοησία.

«Σήμερα, οι περισσότερες προσεγγίσεις για το σύγχρονο δράμα που βιώνει η κοινωνία γίνονται από την σίγουρη πλευρά του παρόντος. Γνωρίζοντας τι συνέβη μετά το 2010, ο καθένας εύκολα αποφαίνεται για το τι έπρεπε να είχε γίνει για να αποφευχθεί το δράμα. Αυτό ισχύει ακόμη και γι’ αυτούς που με τη δημαγωγία τους δημιουργούσαν κλίμα που ευνοούσε τις ολέθριες αλλά ευχάριστες επιλογές, ενώ σήμερα εκφέρουν καταγγελτικό λόγο και ζητούν ευθύνες» υπογραμμίζει στο βιβλίο του ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Το νέο του βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί από τις «Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις» προλογίζουν οι Αντώνης Καρακούσης, Αλέξης Παπαχελάς και Βασίλης Ράπανος.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk